Всі – у Болградському районі: під час воєнного стану чотири громади Бессарабії виявили свою неефективність

4 коментаря 22680 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вісім громад Одеської області виявили свою неефективність під час воєнного стану, в тому числі чотири з них знаходяться в Бессарабії – всі у Болградському районі. Про це заявив заступник начальника Одеської ОВА Дмитро Радулов та закликав змінити на законодавчому рівні критерії громад та розформувати неуспішні з них.


Так, йдеться про Василівську, Городненську, Криничненську, Кубейську, Лиманську селищну, Мологівську, Петропавлівську та Яськівську громади.

За словами чиновника, у разі прийняття нових критеріїв до визначення здібності слід врахувати не лише «класичні» критерії (рівень дотаційності, наявність дітей дошкільного віку, чисельність населення громади, кадровий потенціал), а й кількість працюючих у громаді. Таких має бути не менше 30% від чисельності населення. При цьому частка працівників бюджетної сфери має перевищувати показник 50% від загальної кількості всіх категорій працюючих.

Відзначимо, схожі проблеми існують у Ширяєвській громаді Березовського району. Саме з цього питання її нещодавна відвідав у вересні начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко. За інформацією прес-служби ОВА, програми, які приймають на сесії цієї селищної ради, не є дієвими та ефективними, і власне ті кошти, які акумулюються в громаді на вирішення певних місцевих проблем, досить часто витрачаються неефективно або взагалі не витрачаються.

guest

4 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Дима
Дима
1 год назад

А что если неэффективным громадам Болградского района перейти с вина на чай? Может получиться очень интересный эффект.. Ахахахахх!!

Ігор
Ігор
1 год назад

А навіщо було створювати сам неефективний Болградський район? Мільйони на вітер, які краще було вкласти в інфраструктуру Одещини. Достатньо і чотири райони: Одеський, Подільський, Білгород-Дністровський та Ізмаїльський.

Мамулечка!!!
Мамулечка!!!
1 год назад

Так, Болградский р-н не то, чтобы “створювали”, его просто оставили, тогда как прочие были поделены на более мелкие громады. А вот почему именно его оставили – интересный вопрос! Решение было принято на уровне Киева, и принято по настоятельной просьбе прaвительства одной из стран ЕС, где, узнав о грядущем разделении районов, в т.ч. и Болградского, на громады, возмущение подняли ТАКОЕ, как будто не район собрались разделять, а его жителей “подлыя бендеры взялись расчленять”. В Киеве решили не портить отношения и сделали исключение… Вот такая у нас “нацистская” и “агрессивная” страна. Вот только как-то, увы, не спасло ее миролюбие от… этого всего.

БРЕСТ-1939
БРЕСТ-1939
1 год назад

Многие – и наиболее экономически активные – уехали из данного района давно и далеко, ведь гражданство у многих позволяет куда проще обосноваться в ЕС. Так что ничего удивительного, хорошо хоть вино есть 😉

4
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x