В ЗСУ пояснили, чому не афішують визволення населених пунктів на півдні України

2 коментаря 25623 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Військові не афішують інформацію про визволення населених пунктів на півдні України, оскільки це може нашкодити мирному населенню. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальницю об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк.


“Ми не проголошуємо звільнені населені пункти саме з гуманітарною метою, тому що такі населені пункти одразу опиняються під авіаційними, артударами ворога. Це треба усвідомити всім і не поспішити з цією інформацією”, – заявила Гуменюк.

Вона додала, що інформацію про звільнення можна оголошувати, коли українські захисники просунуться та “зачистять” населені пункти від окупантів.

“Тільки після того, як населені пункти будуть вивільнені від ворога, зачищені від залишків окупантів, і наші війська просунуться настільки, щоб убезпечити мирних жителів, які там лишилися. Тільки після цього може бути проголошення вивільнення населених пунктів. Раніше – це просто дуже велика, а може бути і фатальна помилка”, – підкреслила спікер.

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що ЗСУ порвали першу лінію оборони окупантів у Херсонській області.

У Генштабі поки не говорять про звільнення конкретних населених пунктів, проте зазначають, що ворог зазнає на півдні втрат.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Аноним
Аноним
1 год назад

Гаманюк реально думает, что русские не знают, какие площади находятся под российским или украинским контролем? Смешно. Типа мы, доблестные украинцы освободили, но никому не скажем. А русские и не догадаются. )))))) Лучше бы сказала правду: мы продуваем. Хвалиться нечем. Но враньё до последнего – ее все.

ФCБ
ФCБ
1 год назад

рублядь – поручик, эт где мы продуваем?! Контору палишь? На губу захотело? 😉

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x