Депутати Кілійської громади звернулися до ОВА з проханням забезпечити належне фінансування соціальної сфери

0 коментарів 18765 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілійській громаді склалася складна ситуація щодо використання місцевого бюджету. Через великі витрати на війну держава скоротила дотування захищених статей у соціальній сфері. Через це значна частина бюджету Кілійщини відводиться на те, що має покривати державний бюджет. Розуміючи, що ресурс вичерпується, а функціонування закладів під загрозою, депутати Кілійської міської ради на чолі з мером Вячеславом Чернявським звернулися листом до Одеської військової адміністрації. Звернення ухвалили на минулій сесії, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Як зазначив міський голова, наразі близко 60% місцевого бюджету витрачається на утримання закладів соціальної сфери – шкіл, дитячих садків, лікарень, що має повністю фінансувати держава. Після прийняття рішення про звернення мер подякував депутатам та виразив надію на те, що відповідні мири вищим керівництвом будуть прийняті.

ТЕКСТ ЛИСТА:

Ми, депутати Кілійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області, проаналізувавши бюджет Кілійської міської територіальної громади, дійшли до висновків, що в громаді на 2022 рік склалася проблематична ситуація щодо забезпечення видатків на захищені статті у соціальній сфері.

Бюджет Кілійської міської територіальної громади станом на 01.08.2022 року сформовано у сумі 267 553,0 тис. грн. На захищенні статті видатків спрямовано 234 838,1 тис. грн., що складає 87,8% від загальної суми видатків. При цьому додаткова потреба на захищені статті складає 13 631,0 тис. грн. З яких на енергоносії закладів освіти (ЗОШ) 8126,9 тис. грн., закладів охорони здоров’я 5 504,1 тис. грн. Відповідно до ст.103 Бюджетного Кодексу України на зазначені видатки спрямовується «Дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я». На сьогодні зазначена дотація бюджетом не передбачена.

За прогнозованими показниками незабезпеченість в видатках на захищені статті може призвести до зупинки роботи закладів освіти та закладів охорони здоров’я.

Враховуючи вище зазначене, переконливо просимо вас розібратися в даному питанні та передбачити виділення Кілійській міській територіальній громаді відповідно до вимог закону України дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я.

Сподіваємося, що ми будемо почуті ,і Кілійській міській територіальній громаді будуть виділені кошти на захищені статті для закладів освіти та охорони здоров’я.

Нагадаємо, під час воєнного стану держава забороняє витрати на проведення великої кількості робіт, включаючи інфраструктурні проекти, тому цьогоріч не проводяться ремонтні роботи, окрім тих, які були профінансовані до війни.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x