У Шабівській ОТГ планують збільшити тарифи на послуги з поводження з відходами: як зміняться суми у платіжках

0 коментарів 10692 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Виробничий кооператив «Екологія», який надає послуги з прийняття, видалення та захоронення побутових, виробничих та промислових відходів жителям Шабівської громади, оголосив про намір переглянути діючі тарифи. Обґрунтування підвищення вартості послуг оприлюднили на офіційній сторінці Шабівської сільської ради, повідомляє Бессарабія ІНФОРМ.


Поточний тариф діє у Шабівській ОТГ з 1 лютого 2022 року та наразі становить:

  • побутові відходи – 34,00 грн/м³ 
  • виробничі відходи – 34,20 грн/м³
  • промислові відходи – 35,00 грн/м³

Обґрунтовуючи необхідність перегляду діючого тарифу, у кооперативі наголошують на значному зростанні розміру мінімальної заробітної плати, а також вартості запасних частин та палива, яке відбулося протягом цього року.

“Коригування проводиться лише тих  складових частин структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення”, – йдеться у повідомленні ВК “Екологія”.

Крім того, у об’єднанні повідомляють і про збільшення ставки екологічного податку, що теж впливає на розмір тарифів.

“Наразі, діючий тариф є збитковим і не забезпечує відшкодування усіх витрат. Причиною перегляду тарифів на вивезення та розміщення побутових відходів стали  суттєві зміни в законодавстві України, щодо порядку формування та затвердження тарифів  на комунальні послуги”, – підкреслили у “Екології” та додали, що наразі діючий тариф не відшкодовує витрати, необхідні для нормального функціонування підприємства. Крім того, в структуру діючого тарифу були закладені показники, які змінились на даний час, збиткова діяльність пов’язана з невідповідністю тарифу тим витратам, які несе підприємство.

Як йдеться у обґрунтуванні необхідності перегляду вартості послуг, основними причинами невідповідності фактичної собівартості діючого тарифу є:

  • підвищення рівня мінімальної заробітної плати;
  • підвищення вартості паливо мастильних матеріалів;
  • збільшення витрат на оплату послуг банку;
  • збільшення суми  екологічного податку;

У Шабівській ОТГ планують збільшити тарифи на послуги з поводження з відходами: як зміняться суми у платіжках

Пропозиції та зауваження  щодо  встановлення тарифу на надання послуги з захоронення побутових відходів в такому розмірі можна надсилати включно у письмовій формі та на електронну пошту

Зауваження та пропозиції надсилаються до ВК «ЕКОЛОГІЯ» за адресою: 67725 Одеська область, Білгород-Дністровський район, вул. Шабська, 41, тел.(068)990-92-80, e-mail: vk.ecologia@gmal.com

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x