“Теплоенерго” Аккерману на 90% готове до опалювального сезону: про перегляд тарифів, заборгованість населення і необхідність утеплення домівок

0 коментарів 14391 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Білгороді-Дністровському відбулася спільна прес-конференція заступника міського голови Андрія Криштопова та керівника комунального підприємства “Теплоенерго” Михайла Волканова, в ході якої посадовці розповіли, як місто готується до прийдешнього опалювального сезону. Головні тези за підсумками зустрічі – у матеріалі ІА Бессарабія ІНФОРМ.


Свою бесіду з журналістами начальник комунального підприємства Михайло Волканов розпочав з новини, яка має потішити городян. За словами керівника КП, борг підприємства за придбаний газ перед НАК Нафтогаз України складає 743 тисячі, хоча ще в квітні ця сумма сягала 24 мільйонів гривень.

“Я вважаю, що це значний успіх, зважаючи на те, що в країні йде війна. При всіх негараздах наші люди змогли нас зрозуміти. Ті, хто сплачував систематично за послуги, продовжували це робити і влітку, чим допомагали підприємству розрахуватися з боргами. Сьогодні всі необхідні документи вже знаходяться у Нафтогазі, де розглядаються наші заявки. Зараз чекаємо на підписання договору з ними напередодні початку опалювального сезону”, – підкреслив Михайло Михайлович.

Літня ремонтна кампанія пройшла успішно. За рахунок існуючих фінансових можливостей були проведені заміна та ремонт ділянок магістральних теплотрас, на центральній котельній та котельні, розташованій на вулиці Шкільній, відремонтували котли.

“Сьогодні на 90% господарство готове увійти до опалювального сезону”, – констатував керівник “Теплоенерго”.

Наразі комунальні підприємства міста готують нові розрахунки тарифів для своїх споживачів, але мешканцям поки що не варто хвилюватися, запевняють посадовці. Нові розрахунки роблять задля майбутньої компенсації різниці тарифів, яку обіцяє виплатити держава.

“На сьогоднішній день Кабмін наклав мораторій на підвищення комунальних тарифів, в той же час перед нами поставили завдання розглянути тариф, розрахувати, яким він має бути, а далі виконком має затвердити його та відкласти в довгий ящик”, – розказав Михайло Волканов.

"Теплоенерго" Аккерману на 90% готове до опалювального сезону: про перегляд тарифів, заборгованість населення і необхідність утеплення домівок

В свою чергу заступник міського голови Андрій Криштопов, звертаючись до мешканців міста, акцентував увагу на заходах, щодо утеплення помешкань. Так, Андрій Іванович перерахував найпоширеніші способи зберегти тепло у домівках, а саме: регулярно провітрювати квартири, перевірити вікна та двері, у яких не має бути шпарин, а також встановити тепловідбивний екран (навіть зі звичайної фольги) між радіаторами та стіною та ін.

“Кожен повинен розуміти, що ми подали теплоносії до елеваторного вузла, все інше знаходиться вже у домівках, саме за це сплачують люди. Від того, як люди застосують енергозберігаючі технології, залежитиме сума оплати за спожите тепло. Кожна гігакалорія коштує грошей. Якщо кожен утеплиться – буде менше спожитого теплоносія на лічильнику, відповідно і сума оплати буде меншою“, – додав Михайло Волканов.

Крім того, під час прес-конференції йшлося про придбання і підготовку до роботи автономних електрогенераторів, які планується встановити на об’єктах критичної інфраструктури та соціальних об’єктах міста.

Також, очікуваним і прогнозованим наразі є і той факт, що багато людей будуть вмикати взимку електрообігрівачі, а отже навантаження на електросистему може бути вкрай великим. В якому стані електромережі міста – наразі з’ясовується, розповів заступник мера.

“Всі кабелі, які ідуть від наших підстанцій і до багатоквартирних будинків ні за ким не закріплені, тому це дуже важке питання. Колись міська рада зняла їх з балансу ЖЕО, але РЕМ їх не прийняв. Я це питання піднімаю кожного місяця, переписка йде вже майже два роки, з тих пір як я займаю свою посаду. Але поки що результату немає. Інформацію ми збираємо. Дуже повільно працюють наші голови ОСББ – два місяці тому я збирав їх на нараду, де ми обговорювали питання, щодо надання інформації про стан кабелів, адже вони є власністю мешканців домів. Ми будемо допомагати, кошти на це передбачено – на придбання кабелів для найпроблемніших ділянок. Ми вже почали – є перші будинки, де проводиться заміна кабелю”, – констатував заступник мера.

Наостанок, Михайло Волканов звернувся до жителів міста з проханням поступово розраховуватись з боргами за спожите тепло, адже на сьогоднішній день заборгованість населення перед КП складає більше 45 мільйонів гривень, з яких лише мешканці ОСББ повинні сплатити 26 мільйонів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x