Суд визначив покарання настирному далекобійнику, який до останнього сподівався домовитися з патрульними Ізмаїлу через своє п’яне водіння

0 коментарів 18927 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Далекобійника, якого наприкінці серпня патрульні Ізмаїлу спіймали на нетверезому водінні, визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 КК України. За намагання “вирішити” питання на місці, а саме пропозицію хабара поліцейським, уродженець Миколаївської області заплатить 17 тисяч гривень штрафу. Про це Бессарабія ІНФОРМ дізналася з Єдиного реєстру судових рішень.


Як повідомляла БІ, патрульні викрили далекобійника на одному із блокпостів у стані алкогольного сп’яніння за кермом вантажного автомобіля DAF.

Як йдеться у оприлюдненому вироку, 30.08.2022 приблизно о 20:35 поліцейські Ізмаїлу прибули до блокпосту по вул. Єдності, де була зупинена вантажівка з підозрілим водієм за кермом.

У ході спілкування патрульних із водієм виявилося, що у чоловіка наявні всі ознаки алкогольного сп`яніння. Аби підтвердити документально його нетверезий стан, правоохоронці запропонували водієві пройти тест на Драгері, але той відмовився.

Як того вимагає закон, поліціянти разом з правопорушником відправилися до Центральної районної лікарні, аби пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння. Прямуючи до клініки на службовому авто, горе-кермач вирішив “виправити” ситуацію і декілька разів пропонував стражам порядку хабара у 5 тисяч гривень, аби не проходити медогляд.

Варто зазначити, що медогляд водій не пройшов і у лікарні, а ось від ідеї “домовитися” з правоохоронцями він не відмовився, настирно продовжуючи пропонувати патрульним гроші. Поліцейські попередили чоловіка, що надання неправомірної вигоди службовій особі карається законом. Коли ж громадянин, замість того, щоб припинити пропонувати хабаря почав підвищувати суму, охоронці порядку викликали слідчо-оперативну групу територіального відділу поліції для документування злочину.

Під час судового розгляду чоловік заключив угоду з прокуратурою і повністю визнав свою провину.

Суд призначив йому узгоджене сторонами покарання за ч. 1 ст. 369 КК у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння відносно миколаївця склали протокол за ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Її санкція тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Так що про далекі службові подорожі далекобійнику доведеться забути як мінімум до кінця наступного літа, а в дохід державі сплатить загалом 34 тисячі гривень за водіння “під шафе” і спробу підкупити правоохоронців.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x