Процес довжиною у чотири роки: суд виніс вирок мешканцю Кілійської громади, який ледь не зарізав неповнолітнього через дівчину

0 коментарів 32022 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В травні 2018 року “Бессарабія INFORM” повідомляла про те, що в селі Ліски Кілійської громади 18-річний хлопець напідпитку серйозно поранив свого 16-річного знайомого ножем в живіт. Хлопця тоді насилу врятували лікарі, а нападник добу переховувався, а потім, коли протверезів, визнав свій вчинок і добровільно здався поліції. Минулого тижня Ізмаїльський міськрайонний суд нарешті виніс вирок за цією справою. 


Судовий розгляд тривав більше чотирьох років. Обвинувачений розкаявся, пішов назустріч слідству, у злочині зізнався, але частково. Мовляв, він мав захищатися, бо йому погрожували палицею – на суді це було спростовано.

Слідство встановило, що між хлопцями, які знайомі близько семи років, за місяць до пригоди трапився конфлікт через дівчину. Напередодні поножовщини, того ж вечора, вони поскандалили та “трошки побилися” у присутності спільних знайомих, які їх розійняли. Опоненти залишилися наодинці і пішли додому разом. Близько 00.15 між ними знову виникла сварка, в ході якої старший за віком дістав з кишені куртки складний ніж і наніс неповнолітньому два удари лезом в живіт, після чого зник у невідомому напрямку, залишивши недруга помирати.

Постраждалого ушпиталили з ушкодженням тонкої кишки та передньої і задньої стінок шлунку, субсерозним пошкодженням дванадцятипалої кишки і жовчного міхура, а також пошкодженням правої долі печінки, що експерти кваліфікували як тяжкі тілесні ушкодження.

Обвинувачений зазначив, що ніж взяв з собою не спеціально – він залишився в кишені після риболовлі. Після пригоди хлопець його “десь загубив”.

Постраждалий претендував на компенсацію моральної шкоди у розмірі 100 тисяч гривень та матеріальної – 15 864 грн (її було отримано від звинуваченого до вироку). Також отримати компенсацію 100 тисяч хотів його офіційний представник – ймовірно, батько.

Суд прийняв рішення про визнання обвинуваченого винним та засудив його до двох років умовно. Також на користь постраждалого з засудженого стягнули моральну компенсацію у розмірі 8 тисяч гривень.

Зазначимо, що обтяжливих обставин, якими, в тому числі, можуть бути “скоєння злочину в стані алкогольного сп’яніння” та “втеча з місця злочину”, суд не виявив… Проте пом’якшувальні (відсутність попередніх судимостей, сприяння розкриттю злочину, щире каяття, відшкодування матеріальної шкоди) були враховані.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x