Молдавські вина замість росіян будуть пити в США та Європі

2 коментаря 26325 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Улюблене вино більшості пострадянських країн – молдавське – незабаром зустріти на полицях російських магазин стане рідкістю. Ескпорт вин із Молдови скоротився вже вдвічі, і ця тенденція зберігається. Наразі молдавани активно продають свій товар у США та країни Європи.


Зараз експорт молдавських вин в Росію скоротився майже вдвічі. З початку 2022 року компанії Молдови продали на російський ринок вина на $3,4 млн. Це майже на 59 % менше у порівнянні з минулим роком. Місцеві винороби переорієнтовують експорт вина до країн ЄС та США.

Як заявляють в Національному бюро винограду та вина Молдови, протягом останніх років фіксується зниження обсягів поставок молдавських вин до РФ. Багато виноробів Молдови вийшли з продажами до Румунії. В цю країну за останні сім місяців 2022 року поставили вина на $13,2 млн. Це на 2,5 % більше у порівнянні з показниками минулого року.

Зростання експорту вітчизняного вина фіксується також до Канади. Як кажуть молдовські експерти, на прилавки канадських супермаркетів молдавського вина поставлено на суму $1,6 млн.

Загалом у першому півріччі Молдова експортувала виноробну продукцію на $60,4 млн, що на 26,3% менше, ніж за аналогічний період 2021 року. Вино постачалося до 55 країн.

Відвантаження молдавських бутильованих вин у натуральному вираженні скоротилося на 23,5%, а наливом – на 39,4%. У вартісному вираженні перші зменшилися на 25%, другі зросли на 13,3%.

Раніше найбільшими споживачами молдавських бутильованих вин були Румунія (з часткою 18,9%), Польща (14,8%), Чехія (12,7), Росія (6,9%), Китай (5,8%).

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

Во ржачь!!!:))) Вы падлы рогатые, когда квоты свои выбираете???, на мёд и орехи, и прочую муйню свою?:)) Ага, сразу – в январе, после бурэчанки вонючей, под елку и гоплык, та сало ржавое!:))) Вот и эти мамалыжники – сказки бакланят, вам на рога и копыта:))))) И кому это винцо – там потребно? А?:))))))) Короче, смех и клоунада:)))))))))))))

BREST-1939
BREST-1939
1 год назад

рублядь то ли выпустили из дурки – так рано слишком, то ли она все сии дни говнецо копил0 – так реально говно накопил0, ну, в смысле хуйню 😉 Короче, рановато ты закукарекало 🙂 Отдыхай, лечись и копи больше, толькo вываливай его не в виде букв здесь в комментах, а в виде натурального говна – на могилку своей кypвы-мамки! 😀

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x