Флот УДП буде обладнаний системою супутникового інтернету Starlink – навіщо це потрібно

0 коментарів 18846 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До кінця року 30 суден Українського дунайського пароплавства планують обладнати мобільним супутниковим інтернетом Starlink. Термінали передасть Міністерство інфраструктури України.


Про це повідомив гендиректор УДП Дмитро Москаленко.

Керівник компанії пояснив, чому Starlink – це так важливо для пароплавства. У липні цього року повідомлялось, що УДП запроваджує систему онлайн-диспетчеризації флоту. Це дозволить в режимі реального часу відслідковувати місцезнаходження судна та збирати комплекс даних (швидкість, витрати палива двигуна, тощо).

“Більше не буде безконтрольного пересування флоту (контроль традиційно здійснювався по телефону між диспетчером та судном), зливу палива під час руху та завищення його витрат за рахунок списання за нормами, крадіжок вантажу прямо із трюмів зі зривом пломб”, – каже Дмитро Москаленко.

Як стало відомо, наразі комплексна система вже встановлена на 12 буксирах типу «Рига/Иваново» (для порівняння, стандартизації та калібрування). Наступний етап – самохідний флот (цього місяця будет замовлене обладнання) та портові буксири.

Система збору даних поки що працює у тестовому режимі. Аналіз першого місяця роботи показав, що фактичні витрати палива можуть бути на 20-25% менше, ніж розраховані бухгалтерією відповідно нормативів, зазначили у керівництві компанії.

“Минулого року УДП витратило на закупівлю палива понад 8 млн. євро, цього року витрати будуть ще вище внаслідок зростання вартості палива. Розумієте, яку колосальну суму наше підприємство може зекономити? Тепер повертаючись до Starlink. Супутниковий інтернет – це гарантія стабільної роботи комплексу онлайн-диспетчеризації та відео-нагляду, не залежно від наявності покриття мобільних операторів зв’язку”, – пояснив гендиректор УДП.

Протягом вересня перший Starlink, а також система камер відео-нагляду будуть встановлені на тестовому буксирі.

Варто зазначити, що ще жодний перевізник на Дунаї не створив аналогічної системи – це ноу-хау Українського дунайського пароплавства.

“Після успішного, сподіваюсь, впровадження системи плануємо зареєструвати за УДП інтелектуальні права на технологію”, – анонсував очільник підприємства.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x