За час війни деякі нардепи пересіли на нові елітні авто, – журналістське розслідування

1 коментар 28782 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Під час повномасштабної війни з Росією частина народних депутатів України пересіла на нові елітні автомобілі. Про це йдеться в новому розслідуванні Bihus.Info, пише Фокус.


У липні журналісти зняли, як до будівлі Верховної Ради під’їхав преміумседан Mercedes-Benz Maybach, з якого вийшов народний депутат від розпущеної фракції “Опозиційна платформа — За життя” Дмитро Ісаєнко. Цього ж дня в урядовому кварталі розслідувачі зустріли ще одного нардепа від колишньої ОПЗЖ — Віктора Чорного, якого вважають топсоратником обвинуваченого у держзраді Віктора Медведчука.

Журналісти нагадують, що після повномасштабного вторгнення в Україні закрили реєстри поданих електронних декларацій, як і бази, в яких зберігалися відомості про нерухомість та транспортні засоби чиновників.

“Вони не зобов’язані подавати декларації через воєнний стан. Але хіба це означає, що у нардепів та їхніх родичів нічого нового не з’явилося? Ні, не означає”, — йдеться в матеріалі Bihus.Info.

У закритому урядовому кварталі автори розслідування натрапили на автомобіль преміумкласу Audi Q7 2022 року випуску, який зареєстрований у країні у травні. Вартість на такі моделі на вторинному ринку стартує від 80 тисяч доларів. Цим автомобілем, як стверджують журналісти, приїхав народний депутат від “Слуги народу” Андрій Мотовиловець, який також обіймає посаду першого заступника глави президентської фракції.

У коментарі журналістам нардеп заявив, що авто Audi Q7 належить його братові.

“Я не купував. Вона (зареєстрована — ред.) на мого брата, який купив її собі і дав мені на ній їздити до вересня. Замовлення цього автомобіля оформлено до повномасштабної війни і без моєї участі”, — пояснив Мотовиловець.

За час війни деякі нардепи пересіли на нові елітні авто, - журналістське розслідування

Також в урядовому кварталі на новому автомобілі помітили ще одну нардепку від “Слуги народу” Ольгу Василевську-Смаглюк. Парламентарка приїхала на електрокарі Jaguar I-Pace 2018 року випуску, вартість якого на вторинному ринку становить близько $50 тисяч. Транспортний засіб офіційно зареєстрований на брата Василевської-Смаглюк наприкінці 2021 року, проте за кермом перебуває саме нардепка від “Слуги народу”.

За словами парламентарки, вона користується електрокаром із початку повномасштабних бойових дій з метою “економії палива”. Василевська-Смаглюк також заявила, що розгляне можливість декларування електрокара у майбутньому.

За час війни деякі нардепи пересіли на нові елітні авто, - журналістське розслідування

Журналісти також зняли, як на одному з блокпостів в урядовому кварталі військовослужбовці перевіряли люксовий седан Audi А8, із салону якого вийшов виключений із фракції “Слуга народу” Артем Дмитрук. Автори розслідування стверджують, що на транспортному засобі були традиційні автомобільні номери, які використовує парламентарій — 1794.

Журналісти зазначають, що у своєму Instagram Артем Дмитрук неодноразово виставляв кадри з різними автомобілями, які не зареєстровані в його декларації. Парламентар пояснював, що транспортні засоби “брав в оренду або катався з друзями”.

За час війни деякі нардепи пересіли на нові елітні авто, - журналістське розслідування

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
он вам не Димон!
он вам не Димон!
1 год назад

Ну давай, Синдбадша, твой выход. И выдох!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x