В мережі опубліковали “окупаційну карту Одеси”: військовий експерт прокоментував наскільки реалістичною вона є

2 коментаря 32697 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Військовий експерт Олександр Коваленко прокоментував наскільки реалістичною є карта із нібито планом блокування Одеси восени, яку опубліковав один з проросійских телеграм каналів.


За його словами, ця карта є більш спробою психологічного тиску, ніж якими-небудь реальним планом, а також тактично та стратегічно на сьогодні не має ніякого сенсу.

“Карта ця спрямована на здійснення морально-психологічного тиску як на мешканців Одеси й Одеської області, так і на ЗСУ. На сьогодні будь-які бойові дії щодо окупації, оточення, блокування Одеси та Одеської області російськими окупаційними військами вони неможливі”, – розповів експерт Суспільному.

Олександр Коваленко вважає, що використати, до прикладу, морську десантну складову, тобто відповідні катери та кораблі, не вдасться, бо берегова лінія Одеської та Миколаївської області захищені протикорабельними ракетними комплексами, такими як “Нептун” та “Гарпун”. Десант також мають підтримувати з повітря.

“Потрібна умова підтримки авіації, коли відбувається десантування. Тобто, в повітряному просторі України повинні бути присутні як гелікоптери, так і винищувальна авіація, які будуть підтримувати цей десант. Але це також неможливо, бо всі добре знаємо, що досить ефективно відпрацьовує протиповітряна оборона. І не просто вона ефективно відпрацьовує, вона змусила російську авіацію не заходити в наш повітряний простір там, де присутнє ППО”, — розповів Коваленко.

Також, за словами експерта, не допоможе російській армії й підтримка з боку “Придністров’я.

“Ресурсу, що цікаво, саме з “Придністров’я”, його не вистачить, щоб здійснити ось такий ривок. Та й не лише ресурсу, в них й техніки не вистачить для того, щоб здійснювати такі дії. Дуже багато кажуть про потенціал “Придністров’я”, але ті формування, які там знаходяться, вони не здатні здійснювати якісь бойові дії. Їм не вистачає для цього, як особового складу, так і безпосередньо тієї техніки, яка є в них на озброєнні”.

Однак, головною небезпекою для Одеси та Одеської області, на думку експерта, залишаються ракетні обстріли, які можуть продовжуватися найближчим часом. А от непокоїтися щодо окупації поки не варто.

“Якщо ми кажемо про небезпеку окупації, то лише після того, як буде окуповано Миколаїв та Миколаївську область, ось тоді можна казати про те, що дійсно є загроза для Одеської області. Але на сьогодні в них немає ресурсу, щоб здійснювати ось такі окупаційні дії”, – розповів Олександр Коваленко.

Також прокоментував експерт й рекордну кількість повітряних тривог, яку зафіксували на території України 24 серпня. Тоді таких сигналів лунало аж 189.

“Вони дійсно нам намагалися зробити такий нервовий День Незалежності, але в першу чергу через морально-психологічний тиск. Тому підіймали в повітря літаки, було здійснено 200 польотів, а це більше ніж за останні чотири місяці. Така кількість польотів виконувалась лише в лютому та березні. Вони випустили вісім ракет Х-22 з повітряного простору Білорусії. А в повітряний простір Білорусії заходили стратегічні бомбардувальники в кількості, в якій вони могли б зробити 16 пострілів Х-22. А було зроблено вісім. Тобто виникає питання, чому не було масштабного випуску ракет? Не вистачає боєкомплекту”.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

ибо :))))))))) —— Одесса – цЭ!!!!:))))))))))))

рубль
рубль
1 год назад

вот же БЕНДЕРы, шашлыками 2 мая меня не угостили, я вам ето припомню!!! :((((

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x