Уродженця Болграда Максима Мединського нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня… посмертно

0 коментарів 38961 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Уродженець Болграда Максим Мединський Указом Президента України №468/2022 від 4 липня посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Захисник загинув під час виконання бойових завдань 19 квітня. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


В тексті Указу зазначено, що лейтенант Максим Мединський, який загинув, захищаючи Україну 29 квітня цього року у Харківській області, нагороджений «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Окрім того, теж посмертно, Максима було нагороджено орденом “За мужність”. Його дружині загиблого особисто вручив Володимир Зеленський з нагоди Дня Журналіста. Саме цю професію обрав Максим, готувався до вступу на журфак, але війна змінила його плани. В перший день повномасштабного вторгнення він пішов захищати Батьківщину.

Як повідомляє “Топор”, ім’я Максима Мединського внесено до віртуального меморіалу пам’яті загиблих у російсько-українській війні студентів, викладачів, співробітників, випускників Київського національного університету імені Тараса Шевченка, інститут журналістики якого він закінчив у 2011 році. На даний час меморіал нараховує сімнадцять імен.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x