Українські моряки благають повернути їх у море: під петицією до Президента, термін якої спливає, бракує підписів – як підписати

2 коментаря 44199 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Моряки України продовжують боротися за право виїзду на роботу за кордон. Так, на сайті президента України Володимира Зеленського триває збір підписів під петицією №22/137864-еп щодо надання особливого статусу громадянам України, які є працівниками морського транспорту (морякам), в тому числі морякам внутрішніх вод, на перетин державного кордону України (виїзд з України) в період проведення загальної мобілізації відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 65/2022 “Про загальну мобілізацію”, затвердженого Законом України від 03.03.2022 № 2105-IX.


Час можливості підтримати петицію вже майже сплинув, тому поспішіть залишити свій підпис за посиланням.

Варто підкреслити, що тисячі представників морської галузі, які через війну застрягли в Україні і не можуть виїхати на роботу через кордон, знаходяться на межі повного відчаю. За словами моряків, влада або їх не чує, або зовсім не збирається чути. Але, як зазначають представники цієї професії, саме вони можуть фінансово допомогти ЗСУ перемагати ворога.

Морська спільнота вже декілька місяців намагається докричатися до уряду, депутатів і президента. Але, ні флешмоби, ні відеозвернення, ні аргументи і факти про те, що їх місця на судах займають моряки країни-агресора, результату не принесли. Була надія і на 3 (7461, 7484-1, 7484-2) Законопроекта, які були зареєстровані на сайті Верховної Ради і які б надали змогу виїхати на роботу, але, і вони, перебувають у підвішеному стані.

Днями лідери морської спільноти – капітан і засновник благодійного фонду Тимур Рудов, засновник Міжнародного Форуму моряків Михайло Сухий, керівник компанії Skymar Андрій Старчевський, голова організації Ukrainian Seafarers Union Христина Король, морський юрист Миколай Гольбін, засновник освітньої платформи для моряків Education Marine Дмитро Пархоменко та моряк-блогер Ігор Бивалий вирішили об’єднатися і, розробили стратегію, за допомогою якої і планують добитися від влади згоди на перетинання кордону. Але, стратегія потребує консолідації всіх моряків, і тих, що застрягли в Україні, і тих, хто вже довгий час знаходяться на судах.

Після онлайн-зустрічі активісти запропонували план, який зможе допомогти морякам бути почутими.

Перше, що закликає зробити ініціативна група – підписати петицію на сайті президента України.

Петиція вже має 23543 голосів. Для розгляду її президентом не вистачає вже менше семи.

«Шановні моряки, це наша спільна справа. Підпишіть петицію ви, підключайте рідних, друзів, знайомих. Давайте разом досягнемо спільної мети!,» – закликають в ініціативній групі.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Дима
Дима
1 год назад

Ну якщо благають, то треба повернути їх у море. У Чорне.. Ахахахх!!

موسبرگ ۵۰۰
موسبرگ ۵۰۰
1 год назад

Ну, тут могли бы и пойти на компромисс – дать зеленый свет, но ватничков не пущать, пусть ждут братьев, но и ручонки им перебить – чтоб только на раzминирование были годны 😉 Да, при нынешних интернет-технологиях очень легко определить в данном плане, кто есть кто…

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x