Міністри закордонних справ G7 вимагають, щоб росія повернула Україні Запорізьку АЕС

2 коментаря 24408 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У середу, 10 серпня, міністри закордонних справ країн Великої сімки (G7) закликали росію негайно повернути Україні повний контроль над Запорізькою АЕС. Про це повідомляє Reuters.


“російська федерація повинна негайно вивести свої війська з-під міжнародно визнаних кордонів України та поважати територіальну цілійсність й суверенітет України. У цьому контексті ми вимагаємо, щоб Росія негайно повернула повний контроль своєму законному суверенному власнику, Україні, над Запорізькою атомною електростанцією, а також над усіма ядерними об’єктами в межах міжнародно визнаних кордонів України для забезпечення їх безпечної та надійної роботи”, – заявили міністри.

Як повідомлялося раніше, 5 серпня російські загарбники чотири рази обстріляли Запорізьку АЕС. Зокрема, поцілили у високовольтну лінію зв’язку, її було пошкоджено, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист. Наразі цей блок розвантажено та відключено від енергомережі.

Після обстрілів окупантами Запорізької АЕС президент України Володимир Зеленський закликав країни запровадити жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі.

Водночас в Енергоатомі заявили, що росія почала реалізовувати план щодо підключення ЗАЕС до російської енергосистеми та відключення її від української.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

:))))))))))))))

рубль
рубль
1 год назад

:)))))))))))), от их требований!:)))))))))))))))))

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x