США ліквідували лідера “Аль-Каїди” Аймана аль-Завахірі

2 коментаря 31104 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


США провели успішну контртерористичну операцію в Афганістані – там було вбито лідера “Аль-Каїди” Аймана аль-Завахірі. 


Про це повідомили в Білому домі.

Про подробиці операції розповів президент США Джо Байден. За його словами, у неділю вранці о 6:18 за місцевим часом у ході контртерористичної операції було завдано авіаудару за допомогою безпілотника по штаб-квартирі аль-Завахірі в Кабулі.

“Правосуддя перемогло, і цього лідера терористів більше немає. Ми ніколи не відступаємо”, – сказав Байден у телезверненні.

Як пише CNN, аль-Завахірі ховався в притулку в Кабулі, і був убитий в результаті “точного авіаудару” з використанням двох ракет Hellfire. Удар був санкціонований Байденом після кількох тижнів зустрічей із його кабінетом та ключовими радниками. При ударі американського персоналу в Кабулі не було.

Зазначимо, що лідер «Аль-Каїди» був однією з головних цілей США протягом десятиліть, а за його голову було встановлено нагороду у розмірі $25 млн. Як відомо, Завахірі, якому щойно виповнився 71 рік, був особистим лікарем Усами бен Ладена і після його смерті став його наступником. Він допомагав координувати атаки в США 11 вересня 2001 року, внаслідок яких загинули тисячі людей.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Дима
Дима
1 год назад

И сказал Пророк
Недалёк тот день
Когда завалят путяру
Ибо неухй.

Анонимно
Анонимно
1 год назад

Как говорится- я тебя породил я тебя и ………

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x