СБУ затримала учасників організованого злочинного угруповання, які вибивали неіснуючі борги з жителів Одеської області

0 коментарів 28647 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одесі СБУ затримала учасників міжетнічного організованого злочинного угруповання, яке тероризувало і тримало в страху мешканців регіону.


За даними слідства, лідер злочинного угрупування, перебуваючи під слідством, систематично «вибивав» неіснуючі борги з громадян. У кримінальних колах він має статус так званого «бродяги» від «злодія у законі» на прізвисько «Наміка Бакинського».
Члени угрупування, що діяли на волі, за вказівками арештанта створювали штучні конфліктні ситуації, за вирішення яких вимагали з потерпілих великі суми грошей. У разі їх несплати фігуранти погрожували людям насильством, катуванням і фізичною розправою.
Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання членами угруповання від мешканця регіону неіснуючого боргу. Крім того, зловмисники вимагали з потерпілого сплати щомісячної «данини» в подальшому. У разі відмови – вони погрожували насильством та фізичною розправою.
За результатами невідкладних слідчо-оперативних дій, оперативники спецслужби встановили учасників угруповання, що діяли на волі.
У ході спецоперації співробітники СБУ затримали трьох активних учасників угруповання під час «вибивання» грошей через катування і завдання тяжких тілесних ушкоджень потерпілому.
За результатами проведеного обшуку за місцем перебування лідера угруповання, в Одеському слідчому ізоляторі, виявлено і вилучено низку речових доказів, що свідчать про протиправну діяльність.
Трьом фігурантам провадження повідомлено про підозру у вимаганні, передбаченому ч. 4 ст. 189 та незаконному позбавленні волі людини, передбаченому ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх учасників угрупування.

Заходи з викриття зловмисників проводились співробітниками Управлінням СБ України в Одеській області спільно зі слідчими ГУНП Одещини та підрозділом Департаменту з питань виконання кримінальних покарань з протидії організованої злочинності, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Возможно, это изображение 6 человек и на открытом воздухе

Возможно, это изображение 5 человек и на открытом воздухе

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x