СБУ затримала агента рф, який збирав дані для обстрілів Бессарабії

4 коментаря 51327 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Служба безпеки України затримала агента спецслужб рф, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області.


Як повідомили у спецслужбі, у своїх «доповідях» він:

  • надавав точні координати об’єктів оборони на карті;
  • детально описував стан об’єкту, матеріал, з якого збудований, призначення та використання військовими, прилеглу територію;
  • інформував про чисельність особового складу та військової техніки на об’єктах та про їх переміщення;
  • вказував кількість облаштованих укріплень.

Окупанти у подальшому використовували цю інформацію для планування «роботи» диверсійних груп, масованих і прицільних ракетних обстрілів.

За даними слідства, зрадником виявився місцевий мешканець, співробітник одного з державних медичних закладів. Він не приховував своїх проросійських поглядів, відверто висловлюючись у закритих Телеграм-каналах, які куруються російськими спецслужбами.

Пропозицію щодо співпраці з окупантами чоловік отримав після його ініціативного контакту через месенджер власного телефону з представниками спецслужб країни-агресора.

Зібрані відомості зловмисник передавав через закриті канали зв’язку куратору від російських спецслужб, який координував його підривну діяльність.

Спілкування з куратором відбувалося з дотриманням конспірації, бо сам коригувальник, за його словами, уникав «неприємностей у держустанові».

Наразі слідчими СБУ агенту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення обставин, виявлення та притягнення до відповідальності усіх причетних до правопорушення осіб.

Заходи з викриття проводили співробітники Управління СБУ в Одеській області спільно з Головним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

guest

4 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Xохол
Xохол
1 год назад

Синдбадша, не хитри, а то кончишь как этот гoвнoeд в розовой футболке!!! Воистину, Синдбад; оно же – черт с ним – “Сварог”, оно же гость, оно же Тот кто надо, оно же Клик; оно же гoндон марки рубль (в блиzком кругу также рублядь); оно же изредка даже Федip; оно же просто штатный бот-ватник, кaкающий в последнее время под раzными прочими никами или вовсе анонимно (ибо зaтрaвили) или подписываясь фразой “Неважно” вместо ника – уже целый МЕСЯЦ как официальный ПETУШАРА!!!
Подробнее – в комментах к новости (внизу, ибо и там оно наcрало):
https://bessarabiainform.com/2022/07/odesskuyu-oblast-atakovali-4-raketami-odna-popala-v-obekt-infrastruktury/

подсказка
подсказка
1 год назад

Теперь подпишись как… Прохожий! 😉 🙂

Гость
Гость
1 год назад

Дима,а с какого перепуга,ты уже стал и ,,Хохлом,,? Что,под своим Ником стыдно свои высеры писать? Или страшно за свои комментарии ответ держать? А отвечать придётся,если снова к румынам гальюны мыть не сбежишь !

Xoхол Дмитрий Владленович
Xoхол Дмитрий Владленович
1 год назад

синдбадша уже перешла к “угрозам”, ну-ну…

4
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x