Рада підтримала повернення акцизу на пальне

2 коментаря 19764 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект закону про повернення акцизу на пальне. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.


За прийняття законопроекту “Про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану” (№7668-д) проголосували 236 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Так, законопроект передбачає повернення акцизу на пальне (бензин та дизель) на рівні 100 євро/1000 літрів. На газ акциз повертається у розмірі 52 євро/1000 літрів.

Окрім цього, законопроект знижує акциз та ПДВ для альтернативних видів пального, з додаванням біоетанолу, зі 162 євро до 100 євро/1000 літрів.

Як повідомлялося раніше, в березні парламент скасував податковий акциз на пальне і знизив зобов’язання по ПДВ до 7 відсотків з 20-ти. Це допомогло споживачам і бізнесу у найбільш скрутні шокові часи мати пальне за прийнятною ціною. 14 серпня Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду законопроект, яким пропонується скасувати пільгове оподаткування на пальне, запроваджене з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

Ничего, нам на САМОСОЖЖЕНИЕ а-ля 2 мая бензинчику ФАТИТ!!! МОЖЕМ ПОВТОРИТь!!! :)))))

Анонимно
Анонимно
1 год назад

Ура!!!!

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x