Місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя – Енергоатом

0 коментарів 13203 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 31 серпня, близько 15:00 місія Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) прибула до Запоріжжя щоб відвідати Запорізьку атомну електростанцію в окупованому Енергодарі.


Про це повідомили в Енергоатомі.

Тим часом речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що Україна докладає всіх зусиль, щоб візит МАГАТЕ на Запорізьку АЕС був безпечним та ефективним і закликав російську сторону не перешкоджати роботі команди міжнародних спеціалістів.

«російські окупаційні війська мають припинити обстріли коридорів слідування делегації МАГАТЕ та не перешкоджати її діяльності на станції», – зазначив він.

Нанадаємо, майже шість місяців на території найбільшої атомної станції Європи незаконно перебувають російські війська, які порушили сім основоположних принципів мирного використання ядерних технологій та ядерної енергії.

«В рамках місії експерти МАГАТЕ мають зафіксувати порушення стандартів і норм ядерної та радіаційної безпеки на ЗАЕС на тлі російської окупації. Позиція України залишається незмінною: АЕС має бути негайно демілітаризована, деокупована та передана під повний контроль українського уряду», – переконаний Олег Ніколенко.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x