Літак Ненсі Пелосі піднявся у небо: за рухом спостерігають 200 тисяч людей. Чому це важливо

0 коментарів 30996 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Спікерка палати представників Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі на літаку покинула столицю Малайзії Куала Лумпур. На її візит очікують у Тайвані.


За інформацією ресурсу Flightradar24, що відстежує польоти, за літаком Пелосі спостерігають 263 тисячі людей з усього світу. Такі дані трекер демонстрував станом на 12:30 2 серпня.

роте видання Reuters зазначило, що наразі немає перевіреної інформації, чи Пелосі та її делегація перебуває на борту літака.

Нагадаємо, у вівторок, 2 серпня, речник Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі може відвідати Тайвань. Це викликало вкрай жорстку реакцію Китаю та призвело до різкого зростання напруженості між КНР та США.

Пекін вважає Тайвань своєю територією, хоча не контролює острів та його уряд.

У держЗМІ Китаю напередодні візиту офіційної особи зі США з’явилися заклики збити літак із Пелосі. Китайські військові розпочали навчання у провінції, яка знаходиться через протоку від Тайваню.

У свою чергу Пентагон почав підтягувати до Тайваню додаткові сили, включаючи атомний авіаносець та літаки-заправники.

Напередодні президент США Джо Байден дві години розмовляв із китайським лідером Сі Цзіньпіном. Глава КНР попередив Байдена про неприпустимість зовнішнього втручання у відносини Китаю та Тайваню.

На цьому тлі з’явилося багато прогнозів чи про початок третьої світової війни, якщо літак підлетить до Тайваню та його зіб’ють.

Детально читайте про ситуцію тут.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x