Колишньому нардепу з Одеси Маркову повідомлено підозру та оголошено у міжнародний розшук

0 коментарів 18495 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Екс-нардепу Ігорю Маркову заочно повідомлено підозру у пропаганді війни та розпалюванні расової ненависті.


Як повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури, за даними слідства, народний депутат України VII скликання, мешканець міста Одеси, у 2014 році виїхав на територію Росії. Перебуваючи в РФ, він вчиняв активні дії на шкоду суверенітету та незалежності України.

Зокрема, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, з 15 по 19 березня, екс-депутат прибув на тимчасово окуповану територію Київської області спільно з військовослужбовцями РФ, де публічно пропагував їх дії та заперечував здійснення збройної агресії проти України. Його висловлювання надалі були поширені, у тому числі на інтернет-сторінці російського федерального телеканалу при Міністерстві оборони РФ.

Крім того, 3 квітня та 15 травня 2002 року підозрюваний, перебуваючи у Москві, під час публічних виступів та участі на загальноросійському телеканалі “Росія 1” підтримав тимчасову окупацію частини України та створених Росією псевдоорганів. Він публічно схвалював дії РФ і закликав не зупинятись та продовжувати збройну агресію проти України із застосуванням більш жорстких методів.

Надалі ці виступи опубліковано на відеохостингу “YouTube” під назвою “звернення до українців і земляків одеситів”.

Наразі колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, пропаганді війни, розпалюванні расової ворожнечі та ненависті, виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, а також у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ч.1 ст. 436-2, ст. 436, ч.ч. 1,6 ст. 111-1 КК України).

Розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області. У спецслубжі відмітили, що зібрали достатню доказову базу.

“В основу нової підозри лягли його останні дії та заклики щодо війни. Він, як так званий «експерт», в ефірі прокремлівських ЗМІ публічно закликав до зміни меж території України, заперечував агресію рф і транслював тези про «асвабадітєлєй». Наразі завершено проведення низки експертиз. Було проаналізовано великий масив доказів, зібраних співробітниками СБУ. Отримані висновки підтверджують, що у виступах фігуранта присутні факти його підривної діяльності проти України. Зокрема, мова йде про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності тощо. У зв’язку з оголошенням у міжнародний розшук тепер ця особа нев’їздна до цивілізованих країн”, – підкреслили у Службі безпеки.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x