В Кілійській громаді про ракетну небезпеку будуть попереджати ще десять сирен

0 коментарів 34317 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кілійська міська рада закупила ще 10 сирен для вмикання під час оголошення повітряної тривоги. Про це повідомив голова Кілійської громади Вячеслав Чернявський під час виконкому сьогодні, 10 серпня, передає журналіст “Бессарабії INFORM”. 


Так, нові сирени встановлені або будуть встановлені найближчим часом у кожному селі Кілійської громади, а також безпосередньо у місті. Тепер гучніше лунає сирена в центрі (встановлена на будівлі ДЮСШ) та в мікрорайоні СРЗ. Додадуть “гучності” в мікрорайоні ПМК.

Окрім того, спеціалісти обстежать місця, куди звук сирени не доноситься, і за необхідністю додадуть гучномовці.

Зазначимо, для більшого покриття сиренам допомагають церкви – під час оголошення повітряної тривоги дзвонарі б’ють у колокола. Це відбувається у будь-який час: і вдень, і вночі.

Також міський голова пояснив, чому не завжди сигнал тривоги в Кілії співпадає з мобільним додатком. За його словами, ті люди, які вмикають сирену, або дзвонять в церквах, орієнтуються не на сповіщення в телефоні, а на команду від Ізмаїльської військової адміністрації, що більш конкретно саме для Кілії. Бувало таке, каже мер, що на Кілію команду вмикати не давали, а додаток тривогу показував. Ставалось і навпаки. Тож міська рада закликає взяти це до уваги, але краще не ігнорувати будь-яку з тревог.

“Дотримуйтесь сигналу повітряної тривоги. Краще перестрахуватись”, – звернувся Чернявський до членів виконкому.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x