«Економіка має працювати на армію», — вважає меценат, філантроп та підприємець Олександр Дубовий

1 коментар 23598 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На думку Олександра Дубового, філантропа, підприємця та інвестора, голови опікунської ради МБО «Фонд Добра та Любові», сьогодні економічна мобілізація ресурсів країни для перемоги стає не менш важливою, ніж бойові дії. Про це він написав у статті для видання «Цензор».


«Необхідна підтримка критично важливих галузей економіки та бізнесу, які забезпечують безпеку країни, зокрема продовольчу. Важливо створювати проекти, які підтримують військове провадження. Наприклад, частину потужностей промислових підприємств переобладнати під військове виробництво за фінансової підтримки міжнародних партнерів України, створювати за ними гарантії для підприємств та держзамовлення», – впевнений Олександр Дубовий.

Він зазначив, що за поточного рівня безробіття, який лише за офіційними даними становить 35%, з’являються ризики зростання бідності. Якщо цих людей не задіяти, частина з них можуть або піти в кримінал, або почати пити. Це проблема не лише економічна, а й соціальна. Переорієнтація підприємств на військові потрібна і перенавчання тих, хто втратив роботу, могло б стати рішенням цього виклику».

Якщо цей історичний урок буде вивчений, а економіка переформатована на час воєнного стану, то Україна могла б не лише отримати нові ресурси для війни на виснаження, яку веде Росія, а й створити умови для майбутнього економічного зростання.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
виктор
виктор
1 год назад

а экономика дубового будет работать на карман

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x