Завтра в Рені перепоховають 19-річного захисника Маріуполя Станіслава Топала, який загинув ще в квітні

1 коментар 48816 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Завтра, 21 червня, місто Рені прощатиметься з 19-річним Станіславом Топала, який загинув 3 квітня під час захисту Маріуполя. Тіло героя вже знаходиться на малій батьківщині. Про це повідомляє “Рені-Одеса” з посиланням на хрещеного батька і родичів хлопця.  


О 9.30 похоронна процесія вийде з моргу і направиться у напрямку Ренійської школи №1, яку два роки тому закінчив Станіслав: його однокласники та вчителі хочуть, щоб для нього пролунав останній дзвінок.

Потім процесія рушить вулицею Вокзальною – до будинків, де жив Станіслав. Там з ним зможуть попрощатися сусіди.

Відспівування загиблого воїна у Свято-Вознесенському соборі заплановано на 12 годину дня.

Наш співвітчизник буде похований на новому цвинтарі з військовими почестями.

Як розповіла класний керівник Станіслава Тетяна Кузнєцова, яка весь цей час підтримувала зв’язок із рідними воїна, загиблий захисник Маріуполя був похований в одному з дворів міста місцевими жителями. Одна з жінок передбачливо залишила документи загиблого юнака у себе і розкидала інформацію про соцмережі – так батьки дізналися про загибель сина.

Згодом за допомогою Червоного Хреста батькам вдалося досягти в окупованому місті ексгумації тіла, яке було доставлено до Києва. За аналізом ДНК та татуювань, які були у хлопця, вдалося встановити особу загиблого.

Він міг бути похований у братській могилі, проте батьки наполягли на тому, щоб Станіслав знайшов спокій у місті, де народився та виріс – у Рені.

Схилимо коліна перед нашим юним земляком, який загинув, захищаючи свою Батьківщину, підтримаємо рідних та близьких нашого героя.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Некрас
Некрас
1 год назад

вічна память захисникам рідної землі !! смерть російським окупантам.!! бессарабський хлопчик загинув за Україну. . . . дуже неприємно чути імя загиблого – Топал . .. . . я знав Топала з “орбіти” що по “стінам ходив”. . . . гідна людина – Топал з яким я служив у 81-82 р.р.

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x