В Україні відзначають День Військово-морських сил: про 30 років новітньої історії ВМС ЗСУ

1 коментар 21330 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 3 липня, в Україні відзначають професійне свято військовослужбовців та працівників Військово-Морських Сил Збройних Сил.


Про 30 років новітньої історії ВМС ЗС України показала і розсказала в своєму сюжеті телерадіостудія МО України Бриз.

Відродження ВМС України розпочалося з моменту Указу Президента від 5 квітня 1992 року „Про невідкладні заходи з будівництва Збройних Сил України”.

Основна частина національного флоту дислокувалася на території АРК. У період 1996-2013 років українські військові моряки гідно презентували військово-морський прапор під час українських і багатонаціональних навчань «Море-96», «Козацький степ», «Кооператив партнер, «Сі Бриз», «Морський щит», в складі корабельного з’єднання у чергових активаціях Чорноморської групи військово-морського співробітництва “Блексіфор”, виконання фрегатом «Гетьман Сагайдачний» бойових завдань у складі багатонаціональних сил і рамках антипіратської операції НАТО «Океанський щит» та ЄС «Аталанта» в Аденській затоці.

Лютий 2014… початок окупації Криму та міста Севастополь військами російської федерації. ВМС чинять спротив…

24 березня 2014 року вийшов Указ Президента України про передислокацію військових частин Військово-Морських Сил з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя у визначені регіони.

ВМС втратили понад 80 % своїх активів і спроможностей. Розпочалася робота щодо відновлення та нарощування бойових спроможностей. Формуються підрозділи морської піхоти, які з вересня 2014 року захищають східні рубежі країни, вживаються заходи щодо модернізації та будівництва корабельно-катерного складу, вдосконалюється військово-морське співробітництво з країнами-членами НАТО.

24 лютого 2022… ВМС нищать окупантів на суходолі, у повітрі, на морі…

Пишаємось, довіряємо, дякуємо! Героям Слава!

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Дима
Дима
1 год назад

А по такому случаю какому-нибудь “славному” кораблю придать отрицательную плавучесть, не?. Ахахахахахх!!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x