Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Ізмаїльському районі розпочався другий етап примусового наповнення водосховища Катлабух – найбільшого джерела зрошення

3 коментаря 37854 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїльському районі розпочався другий етап примусового наповнення водосховища Катлабух, яке є найбільшим джерелом зрошення району.


Як повідомили в Ізмаїльському Управлінні водного господарства, головна насосна станція Суворовської зрошувальної системи штучно поповнювати водосховище протягом наступних двох місяців.

Водосховище Катлабух має велике значення для живлення сільгоспугідь та ведення господарської діяльності майже для 15 тисяч жителів семи населених пунктів – Суворове, Кам’янка, Кислиця, Багате, Утконосівка, Першотравневе та Саф’яни.

Також водосховище живить озера Саф’яни та Лунг, Старонекрасівські плавні та Лощинівське водосховище, з якого здійснюється забір та подача води аграріям на зрошення.

Водообмін водосховища Катлабух, Старонекрасівських плавнів та водосховища Саф’ян здійснюється щорічно в період повені та паводків по каналам «Желявський» та «Громадський». Але, у зв’язку з відсутністю паводків та низьким рівнем води в річці Дунай здійснити самопливне поповнення водосховища Саф’ян, яке являє собою єдиний комплекс із Старо – Некрасівськими плавневими землями й заказником Лунг не має можливості.

Зважаючи на високі температурні режими, відсутність опадів та низький рівень води в річці Дунай на водосховищі Саф’ян також склалася складна гідрологічна ситуація.

Наразі, примусове поповнення водосховища Катлабух насосною станцією Ізмаїльського УВГ дозволить підживити водосховище Саф’ян, заказник Лунг та Старо – Некрасівські плавні зворотнім водотоком та це в свою чергу призведе до невеликого зниження рівнів води в водосховищі Катлабух.

Також від рівня води в водосховищах Саф’ян та Катлабух залежить рівень підземних вод, що напряму впливає на наповнення колодязів та артезіанських свердловин, з яких місцеві жителі використовують воду на господарські потреби.

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Неважно
Неважно
2 лет назад

Что за хуй.ю несете? Какое озеро в Сафьянах и Лощиновке наполняет вода с Катлабуха? Лишь бы писдеть.

Сварог
Сварог
2 лет назад

Синдбадша, ну говорят же тебе – пользуйся гугл-переводчиком, и это не реклама!

Виктор
Виктор
2 лет назад

Респект Родиону Абашеву.И руководству сафьянской ОТГ.

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x