Після сварки очільників міста та району до Білгорода-Дністровського приїхала комісія з Одеської ОВА: які питання будуть вивчати обласні посадовці

0 коментарів 49572 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


13 липня до Білгорода-Дністровського завітали члени робочої групи, створеної відповідно до Розпорядження голови Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка. Як довго триватиме перевірка та які питання будуть вивчати посадовці “Бессарабії INFORM” розповів перший заступник голови Одеської ОВА Борис Волошенков.


Нагадаємо, після скандальної сварки міського голови Білгорода-Дністровського та очільника Білгород-Дністровської районної ради Григорія Мельниченка, голова Одеської ОВА Максим Марченко оголосив про створення робочої группи, члени якої мають перевірити діяльність районної та міської рад.

“Сьогодні розпочала свою роботу робоча група, яка створена відповідно до Розпорядження голови військової адміністрації, яка вивчає розріз Закону Про правовий режим військового стану та Про основи національного спротиву. Вивчається ситуація у селі Маяки Одеського району, де ми були попередньо та в селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району – нас хвилюють питання ліквідації наслідків вогневого ураження, що зроблено територіальними громадами для надійного забезпечення тих людей, які постраждали в результаті цієї атаки. Загалом, в розрізі цих двох законів будуть вивчатися такі питання: як організована взаємодія з територіальною обороною на місцях, з добровольчими формуваннями територіальних громад, як організується робота гуманітарних штабів, а також інші питання пов′язані з наданням медичної допомоги, організація роботи в період виникнення ситуації в Сергіївці: як працювала швидка допомога, ДСНС і так далі. Загалом, ці всі питання вивчаються для того, щоб подивитися, наскільки спроможна і стійка система в протистоянні, тому що війна не закінчилася і аналогічні ситуації можуть відбуватися і відбуваються в інших місцях Одеської області, – підкреслив перший заступник голови ОВА.

За словами Бориса Олексійовича, члени робочої групи працюватимуть у Білгороді-Дністровському протягом двох днів, а вже завтра ввечері результати роботи посадовців будуть подані на розгляд голові ОВА.

Варто зазначити, что на пленарному засіданні Одеської обласної ради, яке відбулося 12 липня, розглядалося питання щодо надання одноразової адресної допомоги громадянам, які постраждали від військової агресії рф, зокрема і у селищі Сергіївка. Обговорення стосувалося виділення 100 тисяч гривень сім′ям загиблих, 50 тисяч гривень – тим, хто отримав важкі поранення і 20 тисяч гривень для тих, хто зазнав легких поранень.

Як повідомлялося раніше, відсьогодні у Сергіївці працюватиме експертна комісія з оцінки придатності житла:

“З сьогоднішнього дня розпочала свою роботу будівельна експертиза з нашої архітектурної академії для того, щоб вирішити питання відносно 9-типоверхової будівлі (яку було зруйновано ракетою – ред.), чи підлягає вона відновленню, чи ні”, – підсумував Борис Волошенков.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x