В Придністров’ї погрожують Молдові війною

0 коментарів 28755 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Голова так званого МЗС невизнаної ПМР Віталій Ігнатьєв загрожує війною у разі виходу Молдови з угоди, підписаної у 1992 році, про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту у Придністровському регіоні.


За словами Ігнатьєва, якщо Республіка Молдова зважиться на розрив таких домовленостей, то цей крок може стати передумовою до відновлення військових дій. Продовжуючи кремлівські наративи, Ігнатьєв не посоромився заявив, що єдиним фактором безпеки в регіоні є російські «миротворці» та «придністровські сили».

У відповідь на такий агресивний зухвалий випад з боку самопроголошеної «республіки», після п’яти місяців повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну, влада Молдови не дозволила в’їзд на територію своєї країни російським військовим у рамках так званої ротації «миротворчого» контингенту.

«На територію Молдови не було допущено офіцерів так званого оперативного угруповання російських військ – незаконного формування на території нашої країни, яке порушує статус нейтралітету… У цьому контексті міністерство закордонних справ та з питань європейської інтеграції повторює позицію влади Молдови щодо необхідності беззастережного поновлення процесу виведення російських військ. та складів боєприпасів з нашої країни», – повідомив речник МЗС Молдови Даніель Воде.

Після десятиліть невдалої політики, що базується на насильстві, агресії та неповазі до міжнародного права, Росії та її сателітів та маріонеток залишається лише плюватися погрозами у бік інших країн.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x