Які ще об’єкти відвідав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту до Бессарабії та що обіцяв

3 коментаря 38448 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вчорашньої робочої поїздки в Одеську область у супроводі голови ОВА Максима Марченко, голови Ізмаїльської РВА Родіона Абашева та мера Ізмаїлу Андрія Абрамченко ознайомився з діяльністю підприємства «Дунайський аграрій» в Ізмаїльському районі та відвідав внутрішньо переміщених осіб в Ізмаїльському міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. 


«Дунайський аграрій» є відомим аграрним підприємством в Бессарабії, яке спеціалізується на вирощуванні органічних овочів, фруктів, зернових культур та продуктів тваринного походження.

Під час візиту на підпріємство прем’єр-міністр розповів про урядову програму «єРобота», що, серед іншого, покликана надати безповоротну грошову допомогу на розвиток переробки та створення нових садів і теплиць.

«Програма «єРобота» є частиною нашої нової економічної політики, що спрямована на підтримку власних виробників і переробної галузі. Ми хочемо, щоб українські підприємства тут, в Україні, створювали нові робочі місця, нарощували виробництво й генерували додану вартість. Коли ми розробляли програму, то орієнтувалися саме на такі господарства», — зауважив Денис Шмигаль.

Голова ТОВ «Дунайський аграрій» розповів Прем’єр-міністру, що вже подав заявки для отримання грантів на сад і теплицю. Також у підприємстві повідомили, що мають працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб та отримують компенсацію від держави в розмірі 6,5 тис. грн на покриття їхньої заробітної плати.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Уряд буде супроводжувати й спостерігати, як відбуватиметься подальша організація подібних проектів. Він запевнив, що вони й надалі підтримуватимуть та розвиватимуть такі урядові ініціативи.

Під час візиту до Ізмаїльського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей Денис Шмигаль ознайомився з умовами розміщення внутрішньо переміщених осіб.

«Уряд робить усе від себе можливе, щоб забезпечити комфортні умови проживання для ВПО. На сьогодні діють програми виплат для переселенців: по 2 тис. грн на дорослих та по 3 тис. грн на дітей та осіб з інвалідністю. По 6,5 тис. грн компенсують роботодавцям за кожну найняту внутрішньо переміщену особу. Місцеві бюджети отримують компенсацію за комунальні», — зазначив Прем’єр-міністр.

У спілкуванні з очільником Уряду люди, що тимчасово проживають у Ізмаїльському міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, підтвердили отримання коштів за програмою. За їхніми словами, у закладі є всі комфортні умови.

Як повідомили Прем’єр-міністру, на сьогодні громадяни, які виїхали з країни, починають повертатись додому і затримуються в Ізмаїлі. Щодня приїжджає близько 250 осіб, а загалом повернулися вже понад 16 тисяч осіб.

Денис Шмигаль під час поїздки в Одеську область відвідав аграрне підприємство та розповів про програму «єРобота»

Денис Шмигаль під час поїздки в Одеську область відвідав аграрне підприємство та розповів про програму «єРобота»

Денис Шмигаль під час поїздки в Одеську область відвідав аграрне підприємство та розповів про програму «єРобота»

Уряд робить усе від себе можливе, щоб забезпечити комфортні умови проживання для ВПО, — Денис Шмигаль

Уряд робить усе від себе можливе, щоб забезпечити комфортні умови проживання для ВПО, — Денис Шмигаль

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Анонимно
Анонимно
1 год назад

Дарим лайф посетил отобедать изволили

Коля
Коля
1 год назад

Капец

Синдбад
Синдбад
1 год назад

Фигня, вот придут кaдыpoвцы и будет нам всем и работа, и забота и бутылка на сдачу…

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x