Молдова не дозволила російським військам з Придністров’ї провести ротацію через свою територію

0 коментарів 20412 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністерство закордонних справ Молдови підтвердило інформацію про те, що не дозволило в’їзд на територію країни російським військовим з так званої оперативної групи (ОГРВ), що дислокується в Придністров’ї. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на коментар речника молдовського МЗС Даніеля Воде.


«Ротація військовослужбовців у складі російського миротворчого контингенту здійснюється за механізмом, створеним з метою уникнення ризиків та забезпечення скоординованого переміщення особового складу контингенту», – сказав Даніель Воде.

Він підтвердив, що на територію Молдови не допустили офіцерів так званого ОГРВ – «незаконного формування на території нашої країни, яке порушує статус нейтралітету». Також він додав, що МЗС Молдови наполягає на «необхідності беззастережного відновлення процесу виведення російських військ і складів боєприпасів з нашої країни».

Раніше російське МЗС висловило стурбованість випадками затримання російських офіцерів, які «направлялися до Придністров’я для укомплектування на ротаційній основі російського контингенту».

Військовий контингент РФ у Придністров’ї має офіційну назву Оперативна група російських військ (ОГРВ). Фактично це залишки колишньої 14-ї російської армії, що була розміщена тут на початку 1990-х та брала активну участь у Придністровському конфлікті. ОГРВ налічує два мотострілецьких батальйони плюс підрозділ управління, тобто приблизно від 1500 до 1700 військовослужбовців. Здебільшого це місцеві жителі, які мають російське громадянство.

Раніше президентка Молдови Майя Санду озвучила вимогу до РФ вивести своїх військових із території так званої «Придністровської Молдавської Республіки».

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x