Відсьогодні в Одеській області запрацювала електронна система «Допомога»

0 коментарів 18360 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Через руйнівний вплив агресивних дій нацистського режиму путіна цивільне населення України переживає скрутні часи. Одеська область, на жаль, в цьому не виняток. Тому при Одеській обласній військовій адміністрації працює Координаційний гуманітарний штаб, який створено для оптимізації розподілення допомоги тим, хто її потребує. Основне завдання — забезпечення координації між гуманітарними штабами районів і громад Одеської області, волонтерами та органами влади й місцевого самоврядування. IT-фахівці розробили програму для допомоги в цій справі, яка повноцінно почала свою роботу відсьогодні. Ця програма допоможе прозоро й ефективно розподіляти гуманітарну допомогу малозабезпеченим громадянам і внутрішньо переміщеним особам. Організатори програми вже провели тренінги з представниками територіальних громад, які будуть безпосередньо залучені до роботи з цією базою даних.


— Система працюватиме по всій області. Ми провели важливе навчання з представниками громад з користування системою «Допомога», яка дасть нам змогу побачити, яке є продовольство, залишки продовольства та іншої гуманітарної допомоги на складах, а також кому вона видається. У кожній громаді визначено декілька осіб, які користуватимуться цією системою, вноситимуть у неї дані, видаватимуть усім, хто потребує, допомогу, а також відповідним чином звітуватимуть, — розповів очільник Координаційного гуманітарного штабу Одеської області Олексій Чорний.

Окрім електронної системи, існує також кол-центр, який працює при Одеській обласній військовій адміністрації. Оператори підтримуватимуть зв’язок з громадами для актуалізації інформації з наявних потреб та швидшого оновлення бази даних. Це також допоможе у складанні аналітики динаміки зміни потреб населення, що в майбутньому дозволить краще розподіляти наявні запаси та передбачити й підготуватися до можливих проблем.

— Нині ми розгортаємо додатково 30 операторів, їхнім завданням буде не тільки приймати дзвінки та надавати інформацію, а й через декілька днів робити вихідні дзвінки до тих людей, які звертались по допомогу, і перевіряти, чи вона була надана. Це допоможе адекватно оцінити, як працює наша система, — зазначає Олексій Чорний.

Варто зауважити, що за час роботи до кол-центру звернулося майже чотири тисячі людей з відгуками про роботу волонтерів і майже всі вони були позитивними — контакти, надані громадянам, давали позитивні та дієві результати.

Штаб також займається наданням допомоги армії. Його працівники передавали військовим частинам аптечки, плитоноски, турнікети, балаклави та тактичні рюкзаки. Коли на склади надходять чергові партії спорядження, координатори надають запити військовим частинам і в разі потреби передають усе необхідне військовим особисто в руки, оформлюючи акти прийому-передачі. Допомога також надається підрозділам ДСНС — пожежний інструментарій надійшов з Латвії і вже переданий вогнеборцям, які ліквідовують наслідки російських обстрілів.

Окрім Одеської, організація надає посильну допомогу Миколаївській області, що теж потерпає від російських обстрілів, — пакунки продовольства. Наразі передано понад 79 000 наборів. Раніше волонтери надсилали в Миколаїв питну воду, нестача якої гостро відчувається у відрізаному від водопостачання місті.

За словами Олексія Чорного, про Координаційний гуманітарний штаб повідомляли як в українських медіа, так і в закордонних, зокрема в сюжетах молдовських і португальських телеканалів.

Нагадаємо, що він цілодобово надає інформаційну підтримку 68 волонтерським організаціям.

Інформацію та контактні дані Координаційного гуманітарного штабу Одеської області можна подивитись на офіційній сторінці у Facebook.

Фото: Офіційна сторінка Координаційного гуманітарного штабу Одеської області

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x