“Чоловіки”, які пробують втекти з країни через ПП на ділянці кордону Ізмаїльського загону, марно намагаються підкупити прикордонників

0 коментарів 15093 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Чоловіки, які мали б стати на захист України, намагались тікати через пункти пропуску, що знаходяться на ділянці кордону Ізмаїльського загону. 


Війна, розв’язана Кремлем проти українського народу, змусила людей полишати свої домівки та тікати до сусідніх країн. Більшість чоловіків з початку війни стали на захист своєї держави, прийшовши по мобілізації до військових підрозділів та ТрО. Але деякі вирішили, що це не їх війна та намагались виїхати через пункти пропуску, що знаходяться на ділянці кордону Ізмаїльського загону, запропонувавши прикордонникам неправомірну грошову винагороду.

За безперешкодний випуск з країни чоловіки призовного віку в пунктах пропуску на півдні країни протягом останніх двох діб пропонували хабарі у розмірі від 10 тисяч гривень до 2 тисяч доларів США.

Зокрема, в пункті пропуску «Нові Трояни» 28-річний громадянин пропонував прикордонникам 400 доларів США, в пункті пропуску «Виноградівка» 32-річний – 20 тисяч гривень, 53-річний – 1 тисячу доларів США, 39-річний – 2 тисячі доларів США, 37-річний – 1 тисячу доларів США, 61–річний чоловік пропонував 50 євро, в пункті пропуску «Табаки» 31-річний – 200 доларів США, 35-річний – 500 доларів США.

Окрім цього, 10 тисяч гривень за сприяння у перетині кордону пропонували громадяни Молдови та 300 доларів США громадянин Сирії.

Прикордонники від неправомірної вигоди категорично відмовились, зафіксували факти правопорушень та повідомили про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», до поліції, де буде вирішуватися питання їх направлення до військкоматів.

Коментарі закриті.