Негазицифицировано: депутаты Килийской ОТГ обратились к нардепам с просьбой повлиять на заоблачную стоимость угля

0 коментарів 43362 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На фоне того, что правительством в 2020 году было анонсировано уменьшение стоимости газа для населения и коммунальных предприятий, депутаты Килийской ОТГ посчитали несправедливым факт того, что подешевение тепла не коснется негазифицированных населенных пунктов Украины, к которым относится вся Килийская громада.


В связи с этим на минувшей сессии городского совета было составлено коллективное обращение нардепам от 141 и 142 округа Александру Ткаченко и Антону Киссе, за которых голосовали избиратели Килийской ОТГ, с просьбой повлиять на стоимость самого популярного вида топлива – угля, цена на который сегодня достигает непосильных для людей восьми тысяч гривен.

Так, согласно обращению, Килийский городской совет обращается к народным избранникам с просьбой выйти с законодательной инициативой к Верховной Раде Украины, Кабинету Министров Украины для обеспечения доступности коммунальных услуг и социального равенства для жителей городов и сел, которые не пользуются природным газом.

ЗВЕРНЕННЯ
ДЕПУТАТІВ КІЛІЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ДО НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНИ А. КІССЕ
ТА О. ТКАЧЕНКА
Шановні
Антоне Івановичу та Олександре Михайловичу!
Місто Кілія та населені пункти Кілійської міської об’єднаної територіальної громади Одеської області не мають централізованого газозабезпечення природним газом, і єдиним джерелом опалення житла є електроенергія та вугілля.
Вартість вугілля в опалювальний період 2019-2020 років зросло до 8 тис. грн за тону, що робить неможливим його придбання в достатній кількості для обігріву свого житла. Призначення субсидій для придбання вугілля малозабезпеченим верстам населення теж не вирішує проблему, так як при нарахуванні субсидій по Одеській області застосовується норма вартості вугілля 2603,55 грн за тону, при тому, що державні структури – постачальники вугілля по встановленим цінам відсутні.
Вартість електроенергії для населення постійно зростає. У 2020 році теж заплановано зростання ціни на електроенергію для населення на 30%.
Разом з тим, Урядом України проанонсовано зниження ціни на природний газ для потреб населення та підприємств житлово-комунальної сфери – постачальників тепла для населення.
Таким чином населення, яке користується послугами централізованого газопостачання та централізованим опаленням, при якому використовується природний газ, за рахунок зниження ціни на газ, отримає перевагу перед населенням, яке проживає у не газифікованих населених пунктах та сплачує за електроенергію для опалення та за вугілля повну вартість, яка державою ніяк не компенсується.
Це ставить в положення соціальної нерівності населення – мешканців газифікованих населених пунктів та мешканців малих міст та сіл, які використовують для опалення електроенергію та вугілля.
Кілійська міська рада Одеської області звертається до вас, як народних депутатів України, вийти із законодавчою ініціативою до Верховної ради України, Кабінету Міністрів України для забезпечення доступності комунальних послуг та соціальної рівності для мешканців міст та сіл, які не користуються природним газом.
З повагою
депутати Кілійської міської ради Одеської області

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x