Измаильских чиновников обвинили в воровстве полумиллиона гривен при закупке угля

9 коментарів 44280 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Общественная организация «Верховенство права» обвинила чиновников Измаильской РГА в растрате средств районного бюджета предусмотренных на закупку угля.


Как сообщают общественники, чиновники отдела образования Измаильской райгосадминистрации на тендере по закупке угля для отопления школ позволили себе переплатить 536 тысяч гривен .

Отделом образования Измаильской райгосадминистрации 14 мая сего года по результатам тендера заключили соглашение с ООО «Форум-5» на закупку каменного угля марки АКО в количестве 1238,55 тонн. Стоимость сделки составила 1 984 157,10 гривен.

В конкурсе принимали участие 7 компаний:
1. ООО «Спецтехвнедрение», которое предложило свои услуги за 2 027 506,35 гривен.
2. ООО «Форум-5» сделало предложение за 1 984 157,10 гривен. (победитель)
3. ООО «Торговый Дом «Екоуголь Украины» с ценовым предложением 1 932 138,00 гривен.
4. ЧАО «Производственное объединение «Облтопливо» согласно было поставить товар за 1 833 054,00 гривен.
5. ООО «Донбас Крым» попросило за свои услуги 1 581 628,35 гривен.
6. ЧП «Пик-Инвест» оценило свои возможности за 1 508 553,90 гривен.
7. ООО «Промресурсы-2010» сделало предложение за 1 449 103,50 гривен.

Казалось бы, тендерному комитету заказчика был представлен широкий выбор предприятий с разными и довольно выгодными ценовыми предложениями.

Но не тут-то было. Вопреки здравому смыслу, предложения участников с самыми низкими ценовыми предложениями были отклонены тендерным комитетом по сугубо формальным причинам.

Так, например, предложения компаний с самыми низкими ценовыми предложениями Донбасс Крым, Пик-Инвест и Промресурсы были отклонены только из-за того, что на некоторых страницах предложений конкурсных торгов данных участников отсутствовали оттиски печатей и подписи уполномоченных должностных лиц.

Договор был подписан с участником, чье ценовое предложение было одним из самых дорогих и экономически не выгодных. В результате государственный бюджет потерял 535 053,00 гривен переплаченных денежных средств.

Как считают общественники, закупка товаров по завышенным ценам является ничем иным, как воровством государственного бюджета.

Общественная организация «Верховенство права» обратилась в компетентные органы с заявлением о проведении соответствующих проверок и привлечении виновных лиц к ответственности.

Прем’єр-міністру України
Азарову Миколі Яновичу
01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2

Генеральному прокурору України
Пшонці Віктору Павловичу
01011, м. Київ, вул. Різницька, 13/15

Голові Державної фінансової інспекції України
Андрєєву Петру Петровичу
04070, м. Київ, вул. Сагайдачного, 4

Голові Одеської обласної державної адміністрації
Скорику Миколі Леонідовичу
65032, м. Одеса, пр. Шевченка, 4

Прокурору Одеської області
Трунову Вячеславу Дмитровичу
65026, м. Одеса, вул. Пушкінська, 3

Начальнику Держфінінспекції в Одеській області
Страшному Сергію Анатолійовичу
65107, м. Одеса, вул. Канатна, 83

Начальнику СБУ в Одеській області
Вакуленко Едуарду Петровичу
65045, м. Одеса, вул. Єврейська, 43

Начальнику ГУМВС України в Одеській області
Рєзникову Сергію Дмитровичу
65014, м. Одеса, вул. Єврейська, 12


ЗАЯВА
про порушення законодавства в сфері державних закупівель

По інформації, яка розміщена на офіційному інформаційному бюлетні «Вісник державних закупівель», громадській організації «Верховенство права» стало відомо, що Відділ освіти Ізмаїльської райдержадміністрації 14.05.2013 р. за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Форум-5» на закупівлю вугілля кам’яного марки АКО, у кількості 1238,55 тонн. Вартість угоди склала 1 984 157,10 грн.
Номер оголошення про проведення процедури закупівлі № 048704, ВДЗ 12 (755) від 11.02.2013 р.
Згідно з тендерною документацією вугілля повинні були доставити на паливний склад с. Саф’яни, Ізмаїльського району, Одеської області на протязі травня-липня 2013 року.
Джерелом фінансування закупівлі є кошти місцевого бюджету.
Згідно протоколу розкриття пропозицій конкурсних торгів від 10.04.2013 р. в тендері приймали участь сім компаній, які прийшли на торги з наступними ціновими пропозиціями:
1. Товариство з обмеженою відповідальністю «Спецтехвпровадження» – 2 027 506,35 грн.
2. Товариство з обмеженою відповідальністю «Форум-5» – 1 984 157,10 грн.
3. Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Ековугілля України» – 1 932 138,00 грн.
4. Приватне акціонерне товариство «Виробниче об’єднання «Облпаливо» – 1 833 054,00 грн.
5. Товариство з обмеженою відповідальністю «Донбас Крим» – 1 581 628,35 грн.
6. Приватне підприємство «Пік-Інвест» – 1 508 553,90 грн.
7. Товариство з обмеженою відповідальністю «Промресурси-2010» – 1 449 103,50 грн.
Згідно того ж протоколу розкриття пропозицій конкурсних торгів, документи передбачені документацією конкурсних торгів, були наявні у всіх сімох учасників процедури закупівлі. Однак, 23.04.2013 р. з’ясувалось, що згідно протоколу № 16 засідання комітету з конкурсних торгів пропозиції ПП «Пік-Інвест», ТОВ «Донбас Крим», ТОВ «ТД «Ековугілля України», ТОВ «Промресурси-2010» та ПАТ «ВО «Облпаливо» не відповідали умовам документації конкурсних торгів, внаслідок чого вони були відхилені тендерним комітетом замовника з суто формальних причин.
Так наприклад, пропозиція ТОВ «Промресурси-2010», яка до речі пропонувала свої послуги по самій найнижчій ціні, була відхилена із-за того, що: 1) відсутні відтиски печатки та підписи уповноваженої посадової особи учасника процедури закупівлі на декількох сторінках пропозиції конкурсних торгів; 2) погана якість копії сертифіката генетичних, технологічних та якісних характеристик виданого ДП «УкрНДІвуглезбагачення», через що начеб то неможливо звірити якісні показники вугілля.
Пропозиція ПП «Пік Інвест» була відхилена із-за того, що: 1) відсутні відтиски печатки та підписи уповноваженої посадової особи учасника процедури закупівлі на декількох сторінках пропозиції конкурсних торгів; 2) в платіжному дорученні в призначенні платежу не вказано код ЄДРПОУ учасника.
Пропозиція ТОВ «Донбас Крим» була відхилена із-за того, що: 1) довіреність на уповноваженого представника учасника на представлення інтересів підприємства дійсна тільки до 19.04.2013 р.; 2) ТУ на вугілля дійсні до 23.04.2013 р.; 3) в довідці, яка містить відомості про підприємство в графі «Юридичний статус» вказано – товариство з обмеженою відповідальністю, замість – юридична особа.
Тобто до оцінки було допущено пропозиції лише двох фірм, які на даному конкурсі пропонували свої послуги по самій найвищій ціні, це ТОВ «Спецтехвпровадження» та ТОВ «Форум-5».
Не зважаючи на те, що єдиним критерієм оцінки була ціна заявки, учасників конкурсу із найнижчою ціновою пропозицією фактично безпідставно та формально було усунуто від участі у конкурсі.
Такими протиправними діями конкурсний комітет Відділу освіти Ізмаїльської райдержадміністрації порушив принципи рівноправності, добросовісної конкуренції та неупередженої оцінки, що призвело до надлишкових витрат державних коштів на суму 535 053,00 грн.
Відповідно до преамбули ЗУ «Про здійснення державних закупівель» основною метою цього Закону є запобігання проявам корупції у цій сфері, забезпечення раціонального та ефективного використання державних коштів.
Забезпечуючи дотримання ґрунтовних принципів державних закупівель, замовник зобов’язаний максимально економити та ефективно витрачати державні кошти. Правовим наслідком невиконання цього обов’язку є перевитрачання державних коштів.
Сам факт проведення закупівлі по завищеним цінам свідчить про прояви корупційних діянь з боку посадових осіб тендерних комітетів замовника та зловживання владою або службовим становищем під час організації та здійснення державних закупівель. Такі незаконні дії можуть бути здійснені тільки при наявності узгодженості між учасниками та замовниками конкурсних торгів.
Згідно ст. 5 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» органи прокуратури України, спеціальні підрозділи Міністерства внутрішніх справ України та Служби безпеки України здійснюють заходи щодо запобігання і протидії корупції в межах повноважень, визначених конституцією України.
Порушення законодавства про бюджетну систему України – використання бюджетних коштів всупереч їх цільовому призначенню або недотримання порядку проведення операцій з бюджетними коштами, як це встановлено чинним бюджетним законодавством, заподіює значних збитків державі та українському народу.
Вважаємо, що замовлення послуг по завищеним цінам є навмисним розкраданням бюджетних коштів.
Згідно ч. 1 ст. 43 ЗУ «Про здійснення державних закупівель» за порушення вимог, установлених цим законом та нормативно-правовими актами, розробленими відповідно до цього закону, члени комітету з конкурсних торгів замовника несуть відповідальність згідно із законами України.
На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 5 ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції», п.п. 4, 6 Положення про державну фінансову інспекцію України, затвердженого Указом Президента України від 23.04.2011 № 499/2011, ст. 5 ЗУ «Про прокуратуру»,

ПРОСИМО:

1. Прем’єр-міністра України:
Розглянути питання щодо перегляду об’єму фінансування закупівель Віддулу освіти Ізмаїльської райдержадміністрації задля уникнення замовлення товарів за завищеними цінами.
2. Правоохоронні та контролюючі органи:
Провести перевірку щодо додержання Відділом освіти Ізмаїльської райдержадміністрації Закону України «Про здійснення державних закупівель» під час проведення тендерних процедур та у випадку наявності порушень притягнути винних осіб до відповідальності.
3. Додатково ГУМВСУ в Одеській області:
Розпочати досудове розслідування за фактом зловживань посадовими особами замовника службовим становищем при закупівлі вугілля за завищеними цінами у ТОВ «Форум-5» та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності.

Додається: Звіт про результати проведення відкритих торгів № 10 від 20.05.2013 р.

 

Голова правління                                     В.І. Семенов
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства економіки України
26.07.2010 №922
(у редакції наказу МЕРіТ України
від 27.12.2011 року № 428)

Звіт про результати проведення відкритих
і двоступеневих торгів та попередньої кваліфікації
№ 10 від 20 травня 2013 року

1. Замовник
1.1. Найменування: Відділ освіти Ізмаїльської райдержадміністрації
1.2. Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ : 02145168
1.3. Місцезнаходження : Україна, Одеська обл., м. Ізмаїл, пр-т Суворова, 62, 68601
1.4. Посадові особи замовника, уповноважені здійснювати зв’язок з учасниками:
Якименко Тетяна Григорівна – начальник відділу освіти Ізмаїльської РДА
тел(факс): (04841) 2-57-68
E-mail: rayizm@mail.ru
Нечипорук Тетяна Борисівна – бухгалтер відділу освіти Ізмаїльської РДА
тел.: (04841) 6-54-21
E-mail: rayizm@mail.ru
1.5.Головний розпорядник коштів: Відділ освіти Ізмаїльської райдержадміністрації (02145168)

2. Джерело фінансування закупівлі: Місцевий бюджет
3. Предмет закупівлі
3.1.Найменування : Вугілля кам’яне (05.10 1)
3.2. Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг:
Марки АКО – 1238,55 т
3.3. Місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: Склад за адресою:Одеська обл., Ізмаїльський р-н, с.Саф’яни, вул.. Зелена, 36
3.4. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: травень – липень 2013 року
4. Процедура закупівлі : Відкриті торги
5. Інформування про процедуру закупівлі:
5.1. Адреса веб-порталу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, на якому розміщувалася інформація про закупівлю: www.tender.me.gov.ua
5.2. Адреса веб-порталу, на якому замовником додатково розміщувалася інформація замовника про закупівлю: немає.
5.3. Дата оприлюднення та номер оголошення про проведення процедури закупівлі, опублікованого в державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель та розміщеного на веб-порталі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України:
11 лютого 2013 року № 048704, ВДЗ № 12 (755)
5.4. Дата оприлюднення та номер оголошення про проведення процедури закупівлі, опублікованого в відповідних міжнародних виданнях (у випадках, передбачених Законом України «Про здійснення державних закупівель» (далі Закон): 26 лютого 2013 року, № 003426, МВДЗ № 9 (135)
5.5. Дата оприлюднення та номер повідомлення про акцепт пропозиції конкурсних торгів, опублікованого в державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель та розміщеного на веб-порталі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України:
29 квітня 2013 року, № 119798, ВДЗ № 34 (777)
5.6. Дата і номер оголошення про результати проведення торгів, яке було (буде) опубліковане в державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель та розміщеного на веб-порталі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України:
20 травня 2013 року, № 126253 , ВДЗ № 39 (782)
5.7. Дата і номер оголошення про результати проведення торгів, яке було (буде) опубліковане у відповідних міжнародних виданнях (у випадках, передбачених Законом) :
21 травня 2013 року, № 007168, МВДЗ № 21 (147)

6. Інформація про учасників процедури закупівлі, що подали пропозиції конкурсних торгів.
6.1. Кількість учасників процедури закупівлі : 7 (сім)
Учасник №1
6.2. Найменування / прізвище, ім’я, по батькові: Товариство з обмеженою відповідальністю
«Спецтехвпровадження»
6.3. Ідентифікаційний код/ реєстраційний номер облікової картки платника податків: 35401010
6.4. Місцезнаходження : 83004, м.Донецьк, вул..Університетська, 112, к.331
Учасник №2
6.2. Найменування / прізвище, ім’я, по батькові: Приватне підприємство «Пік-Інвест»
6.3. Ідентифікаційний код/ реєстраційний номер облікової картки платника податків: 38329477
6.4. Місцезнаходження : 51400, Дніпропетровська обл.., М.Павлоград, провулок Музейний, 2/1, оф.43
Учасник №3
6.2. Найменування / прізвище, ім’я, по батькові: Товариство з обмеженою відповідальністю «Форум-5»
6.3. Ідентифікаційний код/ реєстраційний номер облікової картки платника податків: 32715199
6.4. Місцезнаходження : Юр.адр.:95492, АР Крим, м.Сімферополь, Московське шосе, 11км;
Факт.адр.:95033, АР Крим, м. Сімферополь, пр.. Перемоги, 109, оф. 2
Учасник №4
6.2. Найменування / прізвище, ім’я, по батькові: Товариство з обмеженою відповідальністю «Донбас Крим»
6.3. Ідентифікаційний код/ реєстраційний номер облікової картки платника податків: 36935783
6.4. Місцезнаходження : 83054, м.Донецьк, Київський р-н, проспект Київський, б.46
Учасник №5
6.2. Найменування / прізвище, ім’я, по батькові: Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Еко-вугілля України»
6.3. Ідентифікаційний код/ реєстраційний номер облікової картки платника податків: 38215064
6.4. Місцезнаходження : 86405, Донецька обл.. м. Єнакієве, Луганське шосе, б.74
Учасник №6
6.2. Найменування / прізвище, ім’я, по батькові: Товариство з обмеженою відповідальністю «Промресурси-2010»
6.3. Ідентифікаційний код/ реєстраційний номер облікової картки платника податків: 37429483
6.4. Місцезнаходження : 94214, Луганська обл.., м. Алчевськ, вул.. Гмирі, б.22 а, кВ. 62
Учасник №7
6.2. Найменування / прізвище, ім’я, по батькові: Приватне акціонерне товариство «Виробниче об’єднання «Облпаливо»
6.3. Ідентифікаційний код/ реєстраційний номер облікової картки платника податків: 30514975
6.4. Місцезнаходження : 65003, м.Одеса, вул..Чорноморського козацтва, 70/1

7. Інформація щодо пропозицій конкурсних торгів:
7.1. Строк подання пропозицій конкурсних торгів (дата і час):
10 квітня 2013 року, до 10.00 години
7.2. Дата розкриття пропозицій конкурсних торгів (дата і час):
10 квітня 2013 року, об 11.00 години
7.3. Кількість отриманих пропозицій конкурсних торгів: 7 (сім)
7.4. Кількість пропозицій конкурсних торгів, поданих на другому етапі (у разі застосування процедури двоступеневих торгів): немає
7.5. Ціна і стислий опис інших умов кожної пропозиції конкурсних торгів:
№ п/п найменування учасника процедури закупівлі Ціна пропозиції
1 ТОВ «Спецтехвпровадження» 2 027 506,35
2 ПП «Пік-Інвест» 1 508 553,90
3 ТОВ «Форум-5» 1 984 157,10
4 ТОВ «Донбас Крим» 1 581 628,35
5 ТОВ «ТД «Ековугілля України» 1 932 138,00
6 ТОВ «Промресурси – 2010» 1 449 103,50
7 ПАТ «ВО «Облпаливо» 1 833 054,00
7.6. Перелік відхилених пропозицій конкурсних торгів, обґрунтування підстав відхилення:
ПП «Пік Інвест»
– відсутні відтиски печатки та підписи уповноваженої посадової особи учасника процедури закупівлі на 15,17,19,21,64-64 сторінках – не відповідає вимогам абз. 3 п.1 розд. 3 ДКТ ;
– в платіжному дорученні в призначенні платежу не вказано код ЄДРПОУ учасника – не відповідає вимогам п.3 розд. 3 ДКТ ;
ТОВ «Донбас Крим»
– довіреність на уповноваженого представника учасника на представлення інтересів підприємства дійсна тільки до 19 квітня 2013 року;
– ТУ на вугілля дійсні тільки до 23 квітня 2013 року;
– в довідці, яка містить відомості про підприємство в графі «Юридичний статус» вказано – товариство з обмеженою відповідальністю, замість – юридична особа ;
ТОВ «Торговий Дім «Еко-вугілля України»
– відсутні відтиски печатки та підписи уповноваженої посадової особи учасника процедури закупівлі на 1, 5,17,9,19, 21,29, 95, 103-107 сторінках – не відповідає вимогам абз. 3 п.1 розд. 3 ДКТ ;
– у підприємства відсутні види діяльності за КВЕД-2010 на торгівлю паливом;
– в довідці, яка містить відомості про підприємство в графі не вказано форма власності та юридичний
статус – не відповідає вимогам пп4.1. п.4 додатку 3 ДКТ ;
ТОВ «Промресурси-2010»
– відсутні відтиски печатки та підписи уповноваженої посадової особи учасника процедури закупівлі на 65, 67, 69, 71, 73, 135, 137, 198 сторінках – не відповідає вимогам абз. 3 п.1 розд. 3 ДКТ;
– копію сертифіката генетичних, технологічних та якісних характеристик, виданого ДП «УкрНДІвуглезбагачення» неможливо прочитати через погану якість документу, через що неможливо звірити якісні показники вугілля;
ПАТ «ВО «Облпаливо»
– довідка банку про відсутність (наявність) заборгованості за кредитами не надана по кожному рахунку окремо – не відповідає вимогам пп. 4.4. п.6 розд. 3 ДКТ .
8. Інформація щодо оцінки пропозицій конкурсних торгів:
8.1. Ціни пропозицій конкурсних торгів, які оцінювалися:
Найнижча ціна пропозиції конкурсних торгів – 1 984157,10 грн.
Найвища ціна пропозиції конкурсних торгів – 2 027 506,35 грн.
Номер 3 та ціна 1 984 157,10 грн. (Один мільйон дев’ятсот вісімдесят чотири тисячі сто п’ятдесят сім грн. 10 коп.) акцептованої пропозиції конкурсних торгів
Дата акцепту пропозиції конкурсних торгів: 24 квітня 2013 року
9. Інформація про учасника, з яким укладено договір:
9.1. Найменування/ прізвище, ім’я, по батькові : ТОВ «Форум-5»
9.2. Ідентифікаційний код / реєстраційний номер облікової картки платника податків : 32715199
9.3. Місцезнаходження (для юридичної особи ) та місце проживання (для фізичної особи), телефон, телефакс: юр.адр.:95492, АР Крим, м. Сімферополь, Московське шосе, 11 км, факт.адр.: 95033, АР Крим, м.Сімферополь, пр.. Перемоги, 109, оф.2., т/ф. 0652-57-92-20.

10. Дата укладання договору про закупівлю та сума, визначена в договорі про закупівлю:
Договір № 75 від 14 травня 2013 року на суму 1 984 157,10 грн. (Один мільйон дев’ятсот вісімдесят чотири тисячі сто п’ятдесят сім грн. 10 коп.)
10.1. Ціна за одиницю товару (у разі закупівлі товару): Вугілля марки АКО – 1602,00 грн.
11. Підстава прийняття рішення про не укладання договору про закупівлю (якщо таке мало місце) : немає
12. Торги відмінені або визнані такими, що не відбулися: ——
12.1. Дата прийняття рішення: немає
12.2. Причини: немає
13. Зведена інформація замовника про наявність та відповідність встановленим законодавством вимогам документів, що підтверджують відповідність учасників кваліфікаційним критеріям відповідно до ст..16 Закону, та наявність/відсутність обставин, встановлених статтею 17 Закону, із зазначенням відповідних підстав:
13.1. Перелік учасників, що подали всі документи, які підтверджують відповідність учасників кваліфікаційним критеріям відповідно до статті 16 Закону та відповідають встановленим законодавством вимогам: ТОВ «Спецтехвпровадження», ТОВ «Форум – 5», ПП «Пік Інвест», ТОВ «Донбас Крим», ТОВ «Торговий Дім «Еко-вугілля України», ТОВ «Промресурси-2010».
13.2. Перелік учасників, що не подали документів, що підтверджують відповідність учасників кваліфікаційним критеріям відповідно до статті 16 Закону, або подані документи не відповідають встановленим законодавством вимогам: ПАТ «ВО «Облпаливо».
13.3. Перелік учасників, щодо яких не встановлені обставини, визначені статтею 17 Закону: ТОВ «Спецтехвпровадження», ТОВ «Форум – 5», ПП «Пік Інвест», ТОВ «Донбас Крим», ТОВ «Торговий Дім «Еко-вугілля України», ТОВ «Промресурси-2010», ПАТ «ВО «Облпаливо».
13.4. Перелік учасників, щодо яких встановлені обставини, визначені статтею 17 Закону, та підстава (перелік підстав) для кожного учасника: немає.
14. Інша інформація ( в тому числі обґрунтування застосування скороченої процедури):
15. Склад комітету конкурсних торгів:
Якименко Т. Г.- начальник відділу освіти Ізмаїльської РДА
Харітова М. П. – головний бухгалтер відділу освіти Ізмаїльської РДА
Нечипорук Т. Б.- бухгалтер
Сережкіна Г. П. – заступник головного бухгалтера
Ніколаєва Л. І. – товарознавець
Киричевська А. В. – директор Старонекрасівської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Азман М. Д. – директор Центру дитячої та юнацької творчості
Голова комітету конкурсних торгів                           Якименко Т.Г.

guest

9 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Измаильчанин
Измаильчанин
10 лет назад

Давно было известно что Пундик свалит а всех здесь будут дарить… еще придет время проверки тендеров и в Измаильской мерии и то как вдруг стало что позавышенным многократно ценам дорги ремонтировались и почему за кв. метр дорожного покрытия Абрамченко плотил в два раза больше чем частники?

Друг
Друг
10 лет назад

Почему нет подписей под заявлением? Похоже на анонимку. Анонимные заявления не рассматриваются.

Дед Хасан
Дед Хасан
10 лет назад
Ответить на  Друг

Глаза роззуй…)))

Друг
Друг
10 лет назад
Ответить на  Дед Хасан

Роззул…и шо? 🙂

Дед Хасан
Дед Хасан
10 лет назад
Ответить на  Друг

Анонимка – это когда нету имени отправителя… на оригинале есть все имена и подписи а также на официальном сайте организации… я проверял…

Demo
Demo
10 лет назад

Хватило бы у кого смелости написать аналогичные заявления, про конкурсы ФКИ, котроые проводились в кабинете у Пундика, где вся городская собственность раздавалась депутатам за откаты, и лучшие помещения себе любимому на своих подставных киевских пацанов. А ведь все всё знают, но почему-то молчат.

Синдбад
Синдбад
10 лет назад
Ответить на  Demo

Вообще-то Каськов уже подписывал,,выгодный,,контракт (терминал с/ж газа),а потом оказалось,что подписал контракт с лыжным инструктором…

Ася
Ася
10 лет назад

Бред! Есть Закон о закупках, которым определены все требования к документации и поставщикам, а здравый смысл как и правда у каждого свои! Не вы ли со своим “здравым смыслом” консультировали этих предполагаемых победителей при составлении тендерной документации? Она такая же грамотная!

Пушкин
Пушкин
10 лет назад

Правозащитники хреновые! Общесьвенное мнение это хорошо, но для начала Закон изучите. Непонятно кого Вы защищаете, а вернее понятно – тех, кто закидал область поддельными документати и поставляют вместо угля черное болото. Сколько же они Вам за эти публикации платят?

9
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x