Международные наблюдатели раскрыли план действий на день выборов

0 коментарів 22599 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Международные наблюдатели раскрыли план действий на день выборов


Київ, 27 жовтня 2012, Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) оголосила про свої плани щодо спроби моніторингу дня виборів.

25 жовтня 2012 року короткострокові спостерігачі ENEMO прибули в Україну. Вони були спеціально проінструктовані і навчені політичному середовищу, особливостям виборчого процесу та виборчому законодавству. Короткострокові спостерігачі будуть працювати в парі з довгостроковими спостерігачами, які на початку серпня почали роботу по всій
Україні.

У день виборів ENEMO матиме 86 спостерігачів поділених на 43 команди короткострокових спостерігачів, що будуть моніторити відкриття виборчих дільниць, процедуру голосування на виборчих дільницях, ситуацію навколо виборчих дільниць і підрахунок голосів в окремих дільницях по всій Україні, що відповідає усім міжнародним стандартам щодо міжнародного спостереження за виборами. Групи короткострокових спостерігачів ENEMO працювати в якості мобільних груп Й ENEMO сподівається отримати інформацію з більш ніж 600 виборчих дільниць, однаково розташованих по всіх регіонах України. Крім того ENEMO спостерігачі стежитимуть за передачею протоколів ДВК в окружні виборчі комісії і процес підрахунку голосів в ОВК. ENEMO сконцентрує своє спостереження на оцінюванні роботи виборчих комісій (ДВК та ОВК), процедурі голосування, процесі підрахунку голосів та виявленні потенційних порушень протягом дня виборів.

ENEMO розуміє, що день виборів – це завжди завершення довгого і напруженого процесу передвиборної агітації, що спричинює велике напруження між політичними учасниками та широкою громадськістю. Таким чином, ENEMO хотіла б нагально закликати всі учасників політичного процесу, в тому числі і виборців утриматись від вчинення та/чи участі у будь-яких порушеннях у день виборів чи після нього і дозволити українським виборцям вільно виразити свої політичні переконання.

ENEMO оголосить висновки щодо своїх спостережень у попередніх твердженнях, що будуть представлені на прес-конференції у понеділок, 29 жовтня в 15.30 в інформаційному агентстві УНІАН у Києві. У день виборів ENEMO буде слідкувати за розвитком подій у реальному часі та при необхідності буде реагувати негайним випуском прес-релізів.

ENEMO – перша міжнародна місія зі спостережень за виборами, зареєстрована на вибори 28 жовтня 2012 року і її довгострокові спостерігачі проводили моніторинг передвиборчого періоду та виборчої кампанії з початку серпня по всій Україні. ENEMO функціонує у повній відповідності до міжнародних стандартів щодо спостереження за виборами. У 2005 році ENEMO затвердила Декларацію принципів міжнародного спостереження за виборами. Всі спостерігачі ENEMO підписали Кодекс поведінки для міжнародних спостерігачів за виборами.

По материалам предоставляемым международными наблюдателями.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x