Белгород-Днестровский район: Жители Шабо употребляют отравленную воду.

1 коментар 33669 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Скидання нечистот до Дністровського лиману поблизу селища Шабо Білгород-Дністровського району Одеської області, триває вже понад два роки. І наразі питання далеке від вирішення. Про це у коментарі УНН розповів еколог, президент Південноукраїнського екологічного Союзу Валерій Осипов.


Як пояснив еколог, нечистоти потрапляють у води лиману, а звідти і до Чорного моря, через відсутність нормальної каналізації. За словами В.Осипова, на будівництво каналізації у Шабо було виділено 1 млн 800 грн, але, за його словами, мільйон з цих коштів просто вкрали. Наразі тривають суди, а поки нечистоти потрапляють у море, адже каналізаційна труба не доходить до очисних споруд. Для того, щоб вирішити проблеми, треба збудувати, ще півтора кілометри труби.

“У Дністровському лимані спостерігається мор риби. Оскільки рибі не вистачає кисню. Ось нещодавно поблизу селища Шабо, де в море скидалися фекалії, адже нормально не функціонує каналізаційна система, ми побачили масовий мор риби”, – зазначив він.

Як повідомив В.Осипов, окрім потрапляння нечистот з каналізації вміст вигрібних ям скидається асенізаторами до яру поблизу селища, звідки нечистоти потрапляють, не тільки до Дністровського лиману, а й до підземних вод, а це означає, що люди споживають цю воду.

Еколог зазначив, що на щастя не було випадків захворювань від споживання забрудненої води, і він, за його словами, сподівається, що цього і не буде, але ситуація залишається кричущою.

Нагадаємо, нещодавно поблизу селища Шабо у Дністровському лимані спостерігався мор риби. За інформацією, яка з’явилася у ЗМІ, масовий мор риби спричинений потраплянням до води нечистот.

Джерело: УНН

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Guest
Guest
11 лет назад

http://www.youtube.com/watch?v=eV0LO4v3D5Q&feature=plcp

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x