Дякуємо, що читаєте нас українською💪

З прикордоння Одещини нарешті прибрали російське мовлення

0 коментарів 6048 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині стартував масштабний проєкт щодо боротьби з російською пропагандою. Вздовж кордону з невизнаним Придністров’ям фахівці встановлюють спеціальні вежі (їх до тринадцяти), які блокують ворожі радіо та телетрансляції. Про це повідомили під час етеру національного телемарафону,  повідомляє «Бессарабія INFORM».


На території Придністровської Молдавської республіки, яка ще з 90-х років минулого сторіччя перебуває під повним контролем рф, транслюються телеканали та радіостанції країни-агресорки. І від такого мовлення потерпає прикордоння Одещини.

Так, наприклад, Олена Блажиєва – жителька прикордонного села Кучурган Роздільнянського району. Журналісти її попросили перевірити, сигнали яких телеканалів здатний зараз спіймати її телевізор. Як виявилося, транслювалося лише українське телебачення. Але нещодавно, за словами жінки, була зовсім протилежна ситуація. З Придністров’я транслювалися російські мовники, і місцеві дивилися всі телеканали підряд.

З прикордоння Одещини нарешті прибрали російське мовлення

«Так, люди дивилися не наше, а російське. Тому говорили, що жахи в Бучі та Ірпені, що вчинили росіяни, – інсценування. Завдяки цьому населення, що споживало продукт Придністров’я, звичайно жило тим інформаційним полем, яке вливала сюди росія», – каже пані Олена.

У Роздільнянській райдержадміністрації пояснили, що йдеться про аналогове мовлення, яким і досі, особливо в сільській місцевості, користується чимало людей. Такий сигнал приймається не те що простими антенами, а навіть звичайною проволокою.

«Навіть цвях в стінку забив – і ти все приймаєш. Бо дуже потужний сигнал іде з Придністров’я, який, скоріш за все, розрахований на те, аби покривати саме прикордонні райони України», – зазначає голова Роздільнянської райдержадміністрації Сергій Приходько.

З прикордоння Одещини нарешті прибрали російське мовлення

Як бачимо, цій проблемі вже багато років, але нарешті її вирішують на рівні держави. Зараз обладнання на стадії тестування.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x