Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Громада Болградського району вимагає від влади відкрити в найвіддаленішому селі пункт базування «екстренки»

0 коментарів 5130 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У селі Петрівка Друга Бородінської громади Болградського району, найвіддаленішому населеному пункті ТГ, необхідно терміново відкрити пункт постійного базування бригади екстреної медичної допомоги. Бо ж наразі існує перевищення нормативу прибуття бригад «швидкої» (він складає не більше двадцяти хвилин) з моменту надходження звернення до диспетчера до прибуття на місце виклику. Цей проміжок часу в деяких випадках сягає більше двох годин. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на звернення депутатів Бородінської селищної ради від 4 вересня до Кабміну, МОЗу, Одеської обласної військової адміністрації та обласного департаменту охорони здоров’я.


У зверненні зазначається, що зважаючи на площу громади (933,3 квадратні кілометри), де розташовані 32 населених пункти з населенням близько 16,6 тисячі осіб, виникають ситуації, коли дотримання основних вимог надання екстреної медичної допомоги просто неможливе через віддаленість, зокрема Петрівки Другої, від найближчого медичного закладу.

У документі констатується, що відповідно до листа Одеської ОВА від 27 квітня 2021 року, питання відкриття додаткового пункту базування на території Бородінської ТГ вже розглядалося, але й досі не прийнято.

Бородінська селищна рада просить обласні та центральні органи влади забезпечити необхідне фінансування та ресурси для функціонування цього пункту, включаючи медичний транспорт, обладнання та персонал. Громада, в свою чергу, готова надати відремонтоване належним чином приміщення.

Фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x