Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Поліція Одещини перевірила об’єкти, щодо яких вчора надійшли повідомлення про замінування: що відомо

0 коментарів 3240 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці перевірили об’єкти, щодо яких вчора надійшли повідомлення про замінування. На щастя, всі вони виявилися хибними. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ГУ НП в Одеській області.


Як повідомляла “БІ”, вчора, 14 жовтня, по всіх регіонах держави, зокрема і Одещині, на електронні адреси органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів надійшли анонімні листи про замінування їхніх будівель. Повідомлення про ймовірну наявність вибухівки в адміністративній будівлі надійшло і до Ізмаїла.

За інформацією правоохоронців, переважна більшість листів надійшла з російських IP-адрес. Опрацьовано понад 2000 викликів, в основному це інформація про мінування адмінбудівель.

Поліція Одещини перевірила об’єкти, щодо яких вчора надійшли повідомлення про замінування: що відомо

За фактом за завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян порушені кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України.

“Такі повідомлення – це почерк російських спецслужб, якими вони ведуть проти України гібридну війну, намагаючись спричинити масову паніку та виснажити систему державних та правоохоронних органів. Втім, ще у 2022 році в Національній поліції України розроблений та затверджений «Алгоритм реагування органів та підрозділів поліції на масові повідомлення про загрозу вибуху», яким суттєво підвищена роль оперативної складової, у т. ч. застосування підрозділів кіберполіції та кримінального аналізу, при відпрацюванні таких повідомлень. Сил та засобів поліції вистачає, аби забезпечити виконання всіх відповідних безпекових заходів у таких випадках. Закликаємо громадян бути уважними та сприяти поліції у виконанні ними службових обов’язків. Також нагадуємо, що за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі до восьми років (ст. 259 Кримінального кодексу України)”, – йдеться у повідомленні.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x