Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Осінній сезон грибів на Одещині спричинив збільшення випадків отруєнь

0 коментарів 4482 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Початок жовтня на Одещині відзначився підвищеною вологістю та температурою, що створило ідеальні умови для активного росту грибів. Разом із цим, спостерігається різке збільшення кількості отруєнь дикорослими грибами. Про це, за даними Центру громадського здоров’я України, повідомляє «Бессарабія INFORM».


З початку 2024 року в Одеській області постраждали п’ять осіб, серед яких — двоє дітей. Усі ці випадки були зафіксовані у жовтні. На щастя, завдяки оперативним діям медиків, всі постраждалі залишились живими та отримують необхідне лікування.

Фахівці попереджають, що збирання грибів завжди потребує обережності. Крім того, гриби містять хітин та азотисті речовини, які важко перетравлюються, що робить їх “важкою” їжею для багатьох людей. Групи, яким варто обмежити або взагалі уникати вживання грибів, ─ це діти, вагітні жінки, літні люди, ослаблені люди або з проблемами травної системи.

Для дітей гриби взагалі небажана їжа, оскільки вони можуть викликати серйозні проблеми зі здоров’ям.

У разі появи симптомів отруєння спеціалісти рекомендують негайно зателефонувати за номером екстреної допомоги 103 або 112. До прибуття лікарів слід промити шлунок, випивши 1-2 літри кип’яченої води, після чого викликати блювання. Повторити процедуру кілька разів, поки замість блювоти не піде чиста вода. Далі ─ дати постраждалому сорбенти (активоване вугілля) та забезпечити постільний режим.

Категорично заборонено вживати алкоголь, їжу та молочні продукти, оскільки це може прискорити всмоктування токсинів.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x