Дякуємо, що читаєте нас українською💪

“Кілія: стежками історії” – новий випуск про історію найдавнішого міста України присвятили будівлі, якої бояться

0 коментарів 12069 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Побачив світ ще один випуск проєкту “Кілія: стежками історії“. Цього разу ведучий відвідав будівлю, яку, цитуємо, “дехто (і я серед цих людей) панічно боїться”. Це сучасне приміщення стоматологічного відділення Кілійської багатопрофільної лікарні, де сотні років тому, як виявилося, теж лікували зуби. Але і не тільки. “Бессарабія INFORM” залюбки продовжує виступати амбасадором проєкту.


Нагадаємо, серію відео, присвячену найдавнішому місту України, презентують Кілійський історико-краєзнавчий музей спільно з Центром культури, мистецтв і дозвілля Кілійської міської ради. Усього заплановано 7 випусків. З історичними місцями міста знайомить директор Кілійського краєзнавчого музею, депутат міської ради, журналіст, історієзнавець Віктор Ченуша.

Четвертий за порядковим номером сюжет стосується будівлі на головній вулиці – Миру – під номером 16. Тут наразі працює державна стоматологічна клініка. Колись вона належала заможній родині експортерів зерна Давидовичів та була однією з найпривабливіших в місті. Частина з членів сім’ї була стоматологами, відомими не тільки в Кілії, а далеко за її межами. Давидовичі тут і жили, і працювали.

У роки румунської окупації в будинку містився військовий трибунал, а у підвалах знаходилася страшна в’язниця і катівня.

Після звільнення міста тут довгі роки розміщувалося пологове відділення, яке прийняло у світ значну частину сучасного населення Кілії.

Усі випуски можна побачити на сторінцісторінці Краєзнавчого музею у Facebook.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x