Дякуємо, що читаєте нас українською💪

“Вірте у нас, і все буде добре!”: перший урок у гімназистів Аккермана провів військовослужбовець 808-ї окремої бригади підтримки

0 коментарів 8937 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні у навчальних закладах Білгорода-Дністровського пройшли святкові заходи до Дня знань. Цьогоріч перший урок у школах України, і Аккермана зокрема, відбувся під гаслом “Перемагає той, хто пам’ятає”. Аби поділитися своїми спогадами до учнів сьомого класу школи-гімназії №2 завітав військовий 808-ї окремої бригади підтримки Дмитро. Як пройшла зустріч – бачила кореспондентка “Бессарабії INFORM”.


На початку зустрічі військовий розказав гімназистам про свій шлях становлення.

Дмитро розповів, що мобілізувався до лав Збройних Сил України ще у 2014 році. Брав участь у бойових діях у зоні проведення АТО. Давав відсіч ворогу у Маріуполі, Мар’їнці, Водяному та інших гарячих точках фронту.

Пізніше продовжив службу, але згодом звільнився, виїхав за кордон і оселився у Польщі.

З початком повномасштабного вторгнення прийняв рішення повернутися на Батьківщину та стати на її захист.

“Пам’ятаю, приїхав додому, заходжу у будинок, а моя мама зі сльозами на очах питає мене, навіщо я повернувся…. Я розумів, що треба захищати свою країну”, – поділився чоловік.

Після розподілення військовий потрапив до Білгорода-Дністровського. За наказом керівництва боронив наші землі на Запорізькому та Херсонському напрямку, де був командиром саперно-штурмового підрозділу. Разом з побратимами розміновував та проводив замінування на півдні України.

На жаль, бойові дії залишили відбитки і на тілі, і на душі захисника: йому доводилося назавжди прощатися з побратимами, уламки ворожих снарядів застрягали у плоті військового, а внаслідок дії вибухових хвиль Дмитро отримав дві контузії та втратив слух.

Наразі захисник ділиться своїми знаннями з молодими військовими, навчає їх на полігоні.

Школярі уважно слухали розповідь Дмитра, а також ставили питання, які їх цікавили. Так, воїн розповів, що одним з найнеочікуваніших місць, які доводилося розміновувати було відділення “ПриватБанку”, а також … чоловіча вбиральня на одному з заводів.

Звичайно, хлопців цікавила тема зброї та пострілів з неї.

Дмитро із задоволенням відповідав на питання школярів.

На завершення зустрічі військовий сказав дітям напутні слова та побажав успіхів у навчанні.

Своєю чергою школярі подякували Дмитрові за захист нашої Батьківщини.

“Всім вам гарного навчального року! Слухайтеся батьків та вчителів, поважайте їх. Все буде Україна! Ми для цього стараємося, ми зробимо все можливе та неможливе. Вірте у нас і все буде добре!”, – наголосив захисник.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x