Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В УДП підрахували вартість активів

0 коментарів 11340 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно в Українському Дунайському пароплавстві, що знаходиться в Ізмаїльському районі, завершили процедуру незалежної оцінки активів підприємства, яка складає понад 154 мільйони євро. У перелік увійшло все майно, включаючи зареєстроване на дочірні, офшорні та іноземні компанії. Про це, посилаючись на пресслужбу УДП, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Будівлі, споруди, інфраструктура, флот – все разом оцінено у понад 6 млрд грн. Флот та інші транспортні засоби УДП у кількості понад 600 одиниць оцінені у 5,4 млрд грн. Це так звана «історична собівартість» на 1 січня 2023 року (курс 38,95 грн за євро).

«Незалежна оцінка – одна із складових планування довгострокового розвитку і трансформації компанії. Наприклад, без оцінки не можливий перехід на міжнародні стандарти фінансової звітності, що є обов’язковим для УДП з 2024 року.

Крім того, оцінка сприяє більш ефективному та прозорому управлінню активами. Раніше в УДП була лише балансова вартість майна пароплавства  – 88 млн грн., на яку у минулому іноді спирались при заключенні договорів оренди тощо.

Порівняйте 88 млн та 6 млрд грн. Занижена на два порядки вартість – це простір для зловживань, чим у минулому неодноразово намагались скористуватись. Але ми поклали цьому край.

Незалежна оцінка це також обов’язкова умова для залучення фінансування від міжнародних донорів», – зауважили в УДП.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x