Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Кілії очне навчання вимушено призупиняють у школі та дитсатку – причина

0 коментарів 88290 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії вимушено ставлять на паузу очне навчання в Кілійській школі №4 та дитячому садочку “Дельфін”. Причина – невідповідність попри проведену роботу укриттів новим вимогам законодавства, які були затверджені влітку. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на голову відділу освіти Кілійської міської ради Сергія Мергута. 


Як зазначив керівник, приміщення, які готувалися і були схвалені уповноваженою комісією, не дозволили використовувати відповідальні служби.

У випадку з дитсадком, ситуація може вирішитися найближчим часом, адже проблема наразі лише у тому, що міська рада очікує рішення від власника будівлі – Одеської районної ради – дозволу для оренди укриття – там мають узгодити деякі формальності. А от у школи вихід надскладний – будувати повноцінне укриття, задля чого необхідно пройти тривалий процес розробки проєктної документації, проведення її експертизи та пошуку джерел фінансування. Оскільки мова йде про десятки мільйонів гривень, міська рада власними силами впоратися не зможе.

Тож вже з понеділка, 16 вересня, навчання у зазначених закладах освіти буде відбуватися, на жаль, виключно у дистанційному форматі.

Тим часом вихованців дошкільного навчального закладу можливо тимчасово перевести в інші садочки, але у першу чергу тих, чиї батьки офіційно працевлаштовані. Для цього необхідно звернутися до адміністрації закладу.

У школі на період знайдення рішення навчатимуться дистанційно.

“Чудово розуміємо Ваше бажання щодо організації навчання за очною формою та підтримуємо його, але вимоги законодавства не допускають послаблення у питаннях безпеки дітей. Інші 11 ЗЗСО та 8 ЗДО Кілійської міської ради будуть працювати без змін, відповідно до запропонованої форми навчання. Тримаємося. Всім миру та добра!”, – підсумував Сергій Мергут.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x