Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Незаконна вирубка акацій: молодик з Білгород-Дністровщини постане перед судом за шкоду природі

0 коментарів 5751 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Білгород-Дністровському районі викрили 23-річного чоловіка, який незаконно спиляв 30 акацій у полезахисній смузі для власних потреб. Правопорушнику загрожує позбавлення волі за порушення природоохоронного законодавства. Про це, посилаючись на обласну поліцію, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Молодика затримали наприкінці липня, коли він перевозив зрубану деревину автомобілем між селами Пшеничне та Благодатне. Інспектори сектору реагування патрульної поліції звернули увагу на завантажену машину та зупинили її для перевірки.

Як виявилося, чоловік без дозволу спиляв дерева у захисній лісовій смузі поблизу села Благодатне Плахтіївської громади. Зрізані акації він розпиляв на колоди та планував використати для власних потреб.

У правопорушника вилучили деревину, бензопилу та транспортний засіб. Усі ці речі було заарештовано в межах кримінального провадження.

За висновками судової інженерно-екологічної експертизи, збитки, завдані державі, перевищують 30 тисяч гривень.

«Зібравши достатньо доказів, ми висунули фігуранту обвинувачення у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях, перевезенні незаконно зрубаних дерев, що заподіяло істотну шкоду. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до трьох років. Досудове розслідування завершено, і обвинувальний акт скеровано до суду», – прокоментував начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко та закликав громадян бути відповідальними, берегти природу й займатися заготівлею деревини в межах закону.

Обвинувальний акт уже передано до суду.

Незаконна вирубка акацій: молодик з Білгород-Дністровщини постане перед судом за шкоду природі

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x