Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Мешканців Одещини попереджають про фейк під назвою “виплати для дітей війни”

0 коментарів 8478 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У соціальних мережах почало поширюватись відео, в якому йдеться про буцімто прийняття нового закону № 4995 про статус «дитина війни», згідно з яким із 1 вересня 2024 року діти отримуватимуть по 15 тисяч гривень щомісяця протягом трьох років. У Центрі протидії дезінформації офіційно заявили, що це є не що інше, ніж чергова маніпуляція зі сторони шахраїв, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


У відео, яке швидко розповсюджується, додано скриншоти з порталу «Дія» про статус особи «дитина війни». Ідентифікатор послуги – 01199.

Як повідомили у Центрі, ця інформація не відповідає дійсності. Закон № 4995, про який ідеться у відео, був прийнятий ще у 2017 році, і він стосується забезпечення житлом сімей загиблих воїнів АТО.

Крім того, за ідентифікатором послуги 01199 дійсно можна отримати статус «дитина війни», але йдеться лише про осіб, які є громадянами України та яким на час закінчення (2 вересня 1945 року) Другої світової війни було менше 18 років. Подібні маніпуляції поширюються з метою клікбейту і введення суспільства в оману. Довіряйте лише верифікованим джерелам інформації“, – наголосили у Центрі протидії дезінформації.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x