Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний

0 коментарів 8910 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями десант працівників відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради на чолі з керівницею Жанною Сусліною виїхав до села Табаки Болградської громади, щоб допомогти прибрати занедбану територію колишнього дитячого садочку, а нині КЗ “Центр культури та дозвілля” Болградської міської ради. Чому дошкільний заклад вирішено було трансформувати в культурний, дізналась «Бессарабія INFORM».


Як розповів староста села Табаки Володимир Терзі, така ідея виникла після того, як розпочалась повномасштабна війна в Україні, коли місцеві навчальний та дошкільний заклади вимушені були перейти на дистанційний формат роботи. Адже обидва не мали облаштованого укриття.

«Якщо учні школи й залишились на онлайні, хоча їх кількість й поменшила, то дошкільнят батьки вирішили перевести по дитячим садкам міста або сусіднього села Залізничне. До того ж, кількість цих дітей не така й велика, тому що багато хто виїхав ще до війни, та й  народжуваність значно знизилася. Тому й було вирішено одне крило Табаківського ліцею облаштувати під дошкільний заклад, а будівлю дитячого садка передати КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради», – розповів староста.

Через два дні після того, як Табаківський ліцей, нарешті, запрацював в цьому навчальному році в офлайн форматі, завдяки побудованому укриттю на його території, очільниця відділу культури та дозвілля ініціювала толоку на території колишнього дитячого садка.

У толоці також взяли участь працівники ЦФЗН «Спорт для всіх» Болградської міської ради, Центрів культури та дозвілля Болградської міської ради, КЗ “Болградська централізована бібліотечна система”, працівники комунального підприємства «Горводоканал» та староста.

«Я дуже вдячний всім, хто долучився до прибирання території, й особливо Жанні Сусліній за її ідею зберегти будівлю дитячого садка та надати новий поштовх у розвиток культури та спорту у нашому селі. Адже заплановано, що тут не тільки розмістяться працівники Центру культури та дозвілля, а й переїде сільська бібліотека, а також будуть працювати дві спортивні зали – з вільної боротьби та тренажерний. Це буде справжній центр народження культурних та спортивних талантів, які, впевнений, у нас є», – додав Володимир Терзі.

Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний Дошкільний заклад одного з сіл Болградської громади перетворять на культурний

Фото відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x