Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Через пункт пропуску “Орлівка” все частіше намагаються провезти канабіс

0 коментарів 3753 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У пункті пропуску «Орлівка» Бакс, службовий собака одеських митників, протягом декількох днів виявляв у багажі пасажирів наркотичну речовину. Більш того, викриті на злочині люди намагалися переконати митників, що канабіс в Україні начебто легалізований повністю. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Одеську митницю. 


В першому випадку службовий пес спрацював на дорожню сумку пасажирки автобуса, який прямував до Стамбулу. І не помилився: серед особистих речей пані знаходилося 4 згортки з канабісом, а також гріндер та навіть насіння коноплі.

Аналогічний випадок мав місце за кілька днів до того, коли Бакс знайшов канабіс у громадянки, яка через цей же пункт пропуску “Орлівка” їхала до одного із болгарських курортів.

Обидві жінки, свідомо обираючи «зелений коридор», під час усного опитування запевняли про відсутність товарів, які потребують декларування, мають обмеження чи заборонені до переміщення через митний кордон.

Втім після відповідної реакції службового собаки та результатів експрес-тесту зізнавалися, що наркотики взяли із собою для власних потреб. При цьому намагалися переконати митників, що канабіс в Україні, начебто, легалізований.

Нагадаємо, що з 16 серпня 2024 року набув чинності Закон України від 21 грудня 2023 року № 3528-IX, яким в Україні канабіс легалізовано тільки ЧАСТКОВО: виключно для використання у медичних та наукових цілях. Тобто, йдеться про створення ліків на основі речовин та видачу відповідних рецептів для послаблення болю.

Нагадуємо, що у законний спосіб громадяни можуть переміщувати через митний кордон тільки ті наркотичні засоби та психотропні речовини, що придбані за призначенням лікаря. При цьому вони обов’язково повинні:
– мати при собі рецепт, виданий закладом охорони здоров’я;
– обирати «червоний коридор»;
– декларувати канабіноїдні препарати.

Через пункт пропуску "Орлівка" все частіше намагаються провезти канабіс
Через пункт пропуску "Орлівка" все частіше намагаються провезти канабіс
guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x