Дякуємо, що читаєте нас українською💪

ЗСУ зайшли в Курську область: правда чи фейк?

2 коментаря 91233 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора зранку, 6 серпня, російська влада заявила про спробу ЗСУ прорватися на територію Курської області, а у мережі активно почали поширюватись фото та відео ситуації поблизу кордону. Водночас в українській розвідці поки не коментують цю тему. Військове керівництво України та Генштабу також поки не дають жодної інформації. Що ж відбувається – короткий огляд ситуації від “Бессарабії INFORM”.


Отже, за твердженням російської влади, українські війська нібито прорвались на територію Курської області, але згодом в Міноборони рф заявили, що начебто “українські диверсанти” “відступили на свою територію”. Пізніше російська влада прибрала інформацію про “відступ” нібито сил України.

Паралельно із цим з’явилась інформація про бої та вибухи на Курщині та Сумщині. В Сумській ОВА згодом відзвітували про збиття над областю, зокрема, гелікоптера та балістичної ракети рф.

В той же час, в Головному управлінні розвідки України кажуть, що до прориву в Курській області не залучались бійці Російського добровольчого корпусу (РДК).

Щодо вибухів у Курській області, то вони почали лунати ще минулої ночі. За даними російських телеграм-каналів, під обстрілом опинилося прикордонне з Сумщиною місто Суджа. О 01:51 в. о. губернатора Олексій Смірнов сповістив про ракетну небезпеку, а вже під ранок повідомив про 14 збитих безпілотників. Один із воєнкорів заявив, що бої йдуть на напрямку Миколаєво-Дар’їно — Дар’їно та АПП Суджа — Гоголівка. Таку ж інформацію повідомили і в Міноборони росії.

Противники силами до трьохсот бойовиків зі складу 22 механізованої бригади ЗСУ за підтримки 11 танків та понад 20 бойових броньованих машин атакував позиції підрозділів прикриття державного кордону Російської Федерації в районах населених пунктів Ніколаєве-Дар’їне та Олешня Курської області, безпосередньо прилеглих до російсько-українського кордону“, – повідомили у Міноборони рф.

Також в мережі з’явилась інформація про нібито збиття ракет над населеним пунктом Курчатов, що поблизу із Курською АЕС. Разом з тим, є й повідомлення про нібито захоплення АЕС, але за іншими повідомленнями ця інформація не відповідає дійсності. Також у Міноборони рф вже відзвітували про нібито знищення шістнадцяти одиниць бронетехніки ЗСУ.

У російських соцмережах вчора публікували фото та відео наслідків обстрілів, а також повідомляють про одного загиблого та 13 постраждалих. В той же час у тих самих соцмережах припускають, що російські війська могли завдавати ударів по власних населених пунктах, щоб пізніше звинуватити у цьому Україну.

ЗСУ зайшли в Курську область: правда чи фейк?

Тим часом керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко у своєму  Тelegram повідомив, що найближчим часом буде багато новин з Курської області.

Угруповання армії РФ Сєвєр провалює оборону. Російські воєнкори брешуть про контрольованість ситуації на Курщині. Росія не контролює кордон“, – написав він.

ЗСУ зайшли в Курську область: правда чи фейк?

Вчора, 6 липня, вже в другій половині дня у Telegram-каналах навіть почали з’являтись відео із військовополоненими росіянами, які заявляють, що їх взяли у полон на Курщині. Оглядачі з мережі вже встигли ідентифікувати низку з російських військових. Примітно, що російська влада не коментує інформацію про полонених.

Військові блогери з росії заявляють, що ЗСУ проводили атаки в двох напрямках: від пункту пропуску “Суджа” та від селища Нове, Сумська область, у напрямку Ніколаєво-Даріно Курської області. А за інформацією інсайдерів, частини чеченського спецназу “Ахмат” також брали участь у відбитті атак.

Вже на ранок сьогоднішнього дня, 7 серпня, ситуацію в Курській області почали активно обговорювати різноманітні закордонні спеціалісти.

“Геолокаційні кадри, опубліковані 6 серпня, показують пошкоджену та покинуту бронетехніку приблизно за сім кілометрів на північ від міжнародного кордону на захід від Любимівки Курської області. Російські джерела стверджували, що на кадрах зображені українські машини, але ISW не може підтвердити, чи є ця бронетехніка російською, українською чи обох країн”,– пишуть аналітики.

А в російських змі зранку почали з’являтись новини про те, що ця ніч на Курщині пройшла гучно: в Курчатові неподалік від АЕС пролунало декілька вибухів, про які сповіщали місцеві пабліки. Наслідки наразі ще уточнюються, але в.о. губернатора регіону Олексій Смірнов вже заявив, що звуки “бавовни” — це нібито збиття 4 українських ракет.

І ще трохи інформації: менше години тому в російських пабліках почала з’являтись інформація про те, що ЗСУ нібито зайняли в Курській області як мінімум 4 селища. З прикордонного міста Суджа вже почалася евакуація держустанов.

Сегодняшний день обещает тяжёлые бои. Враг подтягивает резервы“, – прокоментували у місцевій російській владі.

ЗСУ зайшли в Курську область: правда чи фейк?

ЗСУ зайшли в Курську область: правда чи фейк?

ЗСУ зайшли в Курську область: правда чи фейк?

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
никто
никто
1 месяц назад

здорово. смерть оккупантам

некто
некто
1 месяц назад
Ответить на  никто

… и в Курске оккупанты, и у моря Баренцева – тоже! 😀

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x