Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Військові з Одещини торгували броньованими бусами, завезеними як гуманітарна допомога

0 коментарів 13203 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині двох військовослужбовців підозрюють у продажі товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку (ч. 3 ст. 201-2 КК України). Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Південного регіону.


За даними слідства, у березні 2024 року двоє військових, діючи у змові з невстановленими наразі особами, розробили план продажу фізичним особам, у тому числі військовослужбовцям, транспортних засобів, ввезених на територію України під видом гуманітарної допомоги.

Організувавши прибуття двох броньованих автомобілів Volkswagen Transporter до місця перетину державного кордону в одному з пунктів пропуску митниці, автівки задекларували як гуманітарна допомога на військові потреби для благодійної організації.

У подальшому вони підшукали покупців на транспортні засоби, запросивши 200 доларів США авансу та копії військових квитків.

13 серпня 2024 року, під час передавання грошових коштів у сумі 18 тисяч доларів США, військовослужбовців затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі до суду направлено клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Військові з Одещини торгували броньованими бусами, завезеними як гуманітарна допомога

За інформацією поліції, спільникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Крім того, перевіряється причетність до оборудки керівника благодійної організації, для «використання» якої ввозилися з-за кордону збуті транспортні засоби.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x